Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.607 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Rond 05.15 uur was er een woningoverval in Mierlo-Hout. Een bewoner van de Eikenwal trof enkele mannen in zijn woning aan. Zij bedreigden hem en hij moest zijn autosleutels afstaan. Zijn auto werd kort na de overval in het nabijgelegen Eindhovensch Kanaal aangetroffen.
De overvallers zaten niet meer in de auto en zijn vermoedelijk lopend gevlucht. Heb je iets gezien of gehoord? Dan vraagt de politie hen te bellen op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

10 reacties:

Aanhouding heeklaan waarschuwing schot gelost.

Beantwoorden

Update 1:
Rond rond 06.30 uur werden 2 mannen en een vrouw aangehouden op de Heeklaan. Deze 3 worden verdacht van de woningoverval op de Eikenwal. Bij de aanhoudingen loste de politie een waarschuwingsschot. Het trio is in ingesloten op het politiebureau.
Harrie fotografie maakte ook deze foto.

Beantwoorden

Update 2:
Harrie Fotografie maakte ook nog deze foto’s van de aanhoudingen eerder vanochtend:

Beantwoorden

Update 3:
De bewoners schrokken wakker omdat ze geluid hoorden. Toen de man ging kijken, trof hij 3 personen aan in zijn woonkamer. Zij hadden alle 3 hun hoofd bedekt en 1 van hen bedreigde de bewoner met een mes. Hij werd daarop gedwongen om zijn autosleutels af te staan. Het trio ging er vervolgens vandoor en namen daarbij de auto van de bewoner mee. Deze alarmeerde vervolgens de politie.
Terwijl de agenten naar de Eikenwal onderweg waren, zagen ze al dat de gestolen auto in het kanaal lag. Van de verdachten ontbrak op dat moment nog ieder spoor. Politieagenten zijn daarop in de omgeving uit gaan kijken en uiteindelijk werden 2 mannen (19 en 21 jaar oud) en een 23-jarige vrouw in de omgeving van de Heeklaan aangehouden. Ze komen allen uit Helmond. Het waarschuwingsschot werd gelost omdat 1 verdachte in eerste aanleg weigerde te voldoen aan een bevel om te stoppen.
Alle 3 verdachten hadden natte kleding, 1 van hen werd met onderkoelingsverschijnselen voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat ze per ongeluk het kanaal zijn ingereden in hun haast om te vluchten. De auto is inmiddels uit het kanaal getakeld.

Beantwoorden

Eikenwal, achteraf en dure huizen.

Je zou het als bewoner maar meemaken, bah.

Daarom ook zo raar dat een indringer nog beschermt wordt door de wet, je zou er eigenlijk mee mogen doen wat je wil, dat zou wat zijn.

Sterkte bewoners!

Beantwoorden

Haha wat een amateurs. De boeven uit home alone lijken er pro bij. Hopelijk mogen ze een paar jaar brommen.

Beantwoorden

Gestolen goed gedijdt niet.

Beantwoorden

Wat een debielen…graag hoor ik hoe voortvarend ons rechtssysteem dit nou oppakt..Er is feitelijk een heterdaadje, en best veel delicten..
Benieuwd wat dit nou oplevert.
Overigens; waren deze drie dan op zoek naar iets waardevols in die woning? Lijkt me nogal een gerichte actie,hoe klungelig ook.
Drie lui met een mesje…en dan zeggen geef auto sleutels…hoe kansloos.
Ze mogen blij zijn dat ze het leven nog hebben; dit wordt vaak op leven en dood opgelost.

Beantwoorden

Ja ..ook in Helmond hebben we veel kanalen
Hoe dom …haha

Beantwoorden

‘t Kanaallemaal in Hellemond

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *