Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.792 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Rechercheurs controleerden dinsdagmiddag rond 14.45 uur op de Kanaaldijk N.W. een auto, waarvan zij het vermoeden hadden dat de inzittenden zich bezig hielden met dealen. In de auto zaten 2 personen. De bestuurder werd via het geopende portierraam aangesproken door een politieman die zich ook als dusdanig kenbaar maakte. De bijrijder stapte ondertussen uit de auto.
De agenten zagen dat de bestuurder in het bezit was van drugs. De rechercheur pakte hem vervolgens door het geopende portierraam vast en vertelde hem dat hij was aangehouden. De man begon zich meteen los te trekken, waarop hij door de collega in een krachtige greep werd vastgehouden.
De verdachte wist echter zijn auto te starten en trapte meteen het gaspedaal in. Hij ging er hard vandoor, terwijl de politieman hem nog altijd stevig vast had. Dit resulteerde erin dat hij met zijn bovenlichaam hangend in die auto, een stuk werd meegesleurd. De bestuurder bleef zijn snelheid verhogen en bleek niet voornemens te zijn om te stoppen.
Omdat de bestuurder niet stopte, zelfs alleen harder ging rijden, maar ook op de baan voor tegemoetkomend verkeerd terecht kwam, had de rechercheur geen andere keuze dan zijn stevige greep los te laten en zich op het asfalt te laten vallen. Hij kwam hard terecht en rolde een flink stuk door. Daarbij brak hij, naar later bleek, zijn pols. De agent deed aangifte van poging doodslag. De bijrijder werd ter plekke aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij drugshandel. Hij is inmiddels weer vrijgelaten.
De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder. Zij denken weliswaar te weten wie de man is, maar hebben hem vooralsnog niet aan kunnen houden. Graag komen zij in contact met getuigen die gezien hebben wat er met hun collega gebeurde. Zij roepen hen met klem op om zich te melden bij de districtsrecherche in Helmond via het landelijke politienummer 0900-8844.
Een bewuste actie van deze bestuurder die daarmee het risico nam dat hij de politieagent letsel kon toebrengen. Geweld tegen politiemensen is onacceptabel en wordt niet geaccepteerd. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politieagenten die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie.

In de reacties hieronder staat een update.

6 reacties:

Bijrijder alweer vrij.. via hem kunnen ze de bestuurder wel opsporen lijkt me. Of kwamen ze elkaar bij toeval daar tegen?

Beantwoorden

Die agent vloog door de lucht met zijn groene shirt dat Had hadden we wel gezien en die auto ging er met hoge snelheid vandoor

Beantwoorden

Update:
Een getuige liet de weblog weten dat het incident zich hier voordeed, net achter sportschool GymBokx richting het spoor.

Beantwoorden

Ik heb dit ook gezien! Ben me rot geschrokken stond achteraan om Links af te slaan, ik dacht die rijd zo achter op me!

Beantwoorden

was de agent niet aardig tegen persoon?
verkeerde tijd en verkeerde plaats kon ook iemand anders zijn

Beantwoorden

Wat een baan. Beterschap aan de agent.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *