Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.921 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Bij het kruispunt van Uiverlaan bij de Vinkelaan wordt een verkeerslicht verplaatst en de toegang vanaf de ventweg naar de hoofdrijbaan aangepast. Dit gebeurt omdat er op die plek regelmatig door rood wordt gereden. Automobilisten die van die ventweg af komen, zien het verkeerslicht niet goed en rijden daardoor door rood waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Door het verkeerslicht voor de ventweg enkele meters te verplaatsen en de bocht vanaf de ventweg iets minder scherp te maken, moet het verkeerslicht beter zichtbaar worden.
Door de verplaatsing van het verkeerslicht wordt ook de stopstreep verplaatst en wordt er een nieuwe detectielus gelegd. Deze lus ‘meet’ wanneer er een auto aan komt rijden, zodat het verkeerslicht op groen kan springen.
De werkzaamheden daarvoor vinden donderdag plaats. De Uiverlaan is dan tussen 9.00 en 16.00 uur afgesloten voor verkeer richting het kanaal. Het verkeer wordt via de Nachtegaallaan, Reigerlaan en Vinkelaan een blokje omgeleid. In de richting van de Wethouder Ebbenlaan blijft de weg gewoon open voor het verkeer.

3 reacties:

Ben benieuwd wat er precies gaat veranderen. Foto boven het artikel is een oude situatie. Het invoegende verkeer moetnu gewoon invoegen als ze daarvoor de kans of gelegenheid krijgen. In principe hebben ze hetzelfde verkeerslicht als op de Uiverlaan.
Ben dus benieuwd of er toch weer een verkeerslicht bij wordt geplaatst.

Beantwoorden

@Ad op maandag 17 augustus 2015 om 11:35:

Je was benieuwd naar de nieuwe situatie. Daarom hebben we een plattegrond opgevraagd met daarop de werkzaamheden die gaan plaatsvinden. De gebruikte afkorting VRI staat voor verkeersregelinstallatie, oftewel verkeerslicht.

Beantwoorden

Omleiding via de Reigerlaan ??
Is de Nedschroef vandaag gesloten dan.
Er rijden iedere dag wel 20 vrachtwagens op en neer…..

Zal me benieuwen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *