Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.799 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Om 4 minuten over 12 vanmiddag meldde de politie dat er een gewapende overval met een vuurwapen was geweest bij tabaksspeciaalzaak Ellen in de Azalealaan. De verdachte is te voet op de vlucht geslagen richting de Jumbo, ook in de Azalealaan. Zijn signalement: donkere huidskleur, donkere jas, muts en een zwart mondkapje.
De politie vraagt dat als je de verdachte of iets verdachts ziet of meer weet, hen te bellen op 112. Uitdrukkelijk wordt gemeld zelf geen actie richting de gevluchte verdachte te nemen.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

15 reacties:

gerum ellen goei vrouwke

Beantwoorden

Oh wat triest, en de winkels hebben het nu al zo moeilijk. 😿
Heel veel sterkte Ellen!!

Beantwoorden

Wat erg zeg , had het er laatst nog met haar over dat ze alles dicht moet plakken omdat je geen rookwaar mag zien ( belachelijk voortaan ) en dit is het resultaat dat je dus niet meer ziet wat er binnen gebeurt !! Sterkte Ellen

Beantwoorden

Update 1:
Er zijn tot nu toe nog geen verdachten aangehouden, zo meldt de politie zojuist. De politie zoekt nog altijd getuigen, heb je tips voor hen, bel ze dan vanaf nu op 0900-8844.
De politie laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de eigenaresse. Er is (nog) niet bekend gemaakt wat er bij deze overval is buitgemaakt.

Beantwoorden

Tsjezus Ellen….wat dieptriest….blijf in jezelf geloven 😘😘😘😘

Beantwoorden

Heel veel sterkte
Ellen
Dat die man maar gouw wordt op pakken

Beantwoorden

Stukske ham aan de deurklink dan blijven ze wel weg.

Beantwoorden

Sterkte Ellen !!

Beantwoorden

Sterkte lieve Ellen! 🙏🏻🥴

Beantwoorden

Update 2:
De overvaller is nog niet aangehouden. De man eiste gisteren onder bedreiging van het wapen geld en verliet daarna rustig de winkel. Daarna zet de man het op een lopen. De geschrokken eigenaresse van de winkel sloeg meteen alarm, waarna meerdere agenten de omgeving uitkamden.
Het slachtoffer is erg geschrokken van en aangeslagen door de overval. Ook omdat het niet de eerste keer is dat ze met een overval te maken heeft gehad. De politie neemt de zaak dan ook hoog op en doet een beroep op het publiek om hen te helpen.
Uit buurtonderzoek van de politie komt naar voren dat de donker geklede verdachte op diverse camerabeelden te zien is. De politie weet zijn vlucht te volgen tot de kruising Klaproosplein / Margrietlaan. Daar wordt hij voor het laatst gezien. Tijdens de overval was de man volledig in het donker gekleed, met donkere hoofdbedekking en een donker mondkapje voor. De politie komt graag met getuigen in contact.
Woon jij in de omgeving van de Azalealaan of de locatie waar de man voor de laatste keer is gezien? En beschik je over camerabeelden rond het tijdstip van de overval (tussen 11.45 uur en 12.15 uur)? Dan komt de politie graag met jou in contact. Dat kan door te bellen naar 0900-8844. Liever anoniem je tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Of gebruik dit tipformulier. Wanneer je al met de politie sprak is het niet nodig om nogmaals te bellen.
Voor wie zich afvraagt waarom de politie niet de camerabeelden gebruikt die ze al hebben, kijk even naar onderstaand filmpje:

Beantwoorden

Update 3:
Politie geeft camerabeelden vrij van de overvaller
Op onderstaande camerabeelden die de politie vanochtend vrijgaf, zie je dat de overvaller vanaf de Margrietstraat in de richting van de Azalealaan, naar een tabakszaak op nummer 37a, loopt. De winkel is op dat moment open om af te halen. Hij komt de winkel binnen, dreigt de eigenaresse met een vuurwapen. De man vraagt om geld en zij geeft al het papiergeld. Daarna wil hij ook het kleingeld hebben en raapt zelfs de munten op die daarbij op de grond vallen. Hierbij legt hij zijn vuurwapen op de balie. Daarna verlaat de man de winkel en loopt weer de hoek om de Margrietstraat in. Hierna zet hij het op een rennen. Op beelden is hij te volgen tot aan nummer 54. Daarna kan de politie niet zien of hij de Margrietstraat verder af rent of het Klaproosplein op rent.
Signalement:
Lange, magere man met een donkere huidskleur, circa 1,85
Droeg donkere kleding: zwarte jas zonder capuchon (vermoedelijk zat deze binnenstebuiten en is de jas grijs), zwarte hoodie, twee blauwe broeken over elkaar heen, zwart/witte Nike schoenen met opvallende zwarte hak.
Weet jij wie deze overvaller is? Dan kun je het de politie laten weten via 0900-8844 of het tipformulier.

Beantwoorden

Wat een amateur

Beantwoorden

@Freek Brouwers op dinsdag 18 januari 2022 om 10:09:

Precies, legt zijn pistool gewoon op de balie. Hahaha, hopelijk is ie niet slimste nakomeling van zijn moeder.
Maar, alle gekheid op een stokje, je zult zo’n overval maar meemaken als je achter de toonbank staat!

Beantwoorden

@Pieter op dinsdag 18 januari 2022 om 10:22:

Als overvaller is het ook hard werken hoor, de hele dag met zo’n zwaar pistool rond moeten lopen, je moet het maar kunnen.

Ik hoop dat ze hem snel pakken en opsluiten, de droeftoeter, het filmpje met leeftijdsbeperking !! zal niet zo veel doen.

Beantwoorden

@Freek Brouwers op dinsdag 18 januari 2022 om 10:09:

Alle begin is moeilijk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *