Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.745 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Enkele minuten voor 8 uur vanavond meldde de politie een overval op de Lidl aan de Geysendorfferstraat in Helmond Oost. Zij lieten weten dat die overval op de supermarkt werd gepleegd door een getinte man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij maakte een kleine buit. Er zou niemand gewond zijn geraakt.
De dader vluchtte daarna te voet. Hij is ongeveer 35 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij droeg een zwarte jas, zwarte muts en zwart mondkapje.
Als je deze man nu ziet of tips, info en/of camerabeelden hebt, vraagt de politie hen te bellen op 0900-8844 of anoniem te bellen via 0800-7000. Uitdrukkelijk wordt gemeld zelf geen actie richting deze dader te ondernemen.

In de reacties hieronder staan updates.

7 reacties:

Echt gewoon erg ga gewoon werken voor je geld plaats mensen trauma bezorgen voor rest van zun leve

Beantwoorden

Ja ze mogen niet veel nu door die corona en dat is voor veel mensen moeilijk maar dit hoort ook niet nee

Beantwoorden

Update 1:
Overvaller maakte alleen zijn boodschap buit
Toen de overvaller gisteravond rond 19.45 uur toesloeg, waren er weinig mensen in de supermarkt aanwezig. Een klant sloot aan bij de enige kassa die geopend was. Toen de overvaller aan de beurt was toonde hij een vuurwapen aan de medewerkster van de winkel en eiste geld. De medewerkster weigerde dit. De overvaller is er toen vandoor gegaan. Hij maakte daarbij alleen de boodschap buit die hij op de band had gelegd. De hevig ontdane medewerkster alarmeerde vervolgens de politie. Zij raakte niet gewond.
De politie verrichtte technisch onderzoek en gaat eventuele camerabeelden bekijken. Ook wordt een buurtonderzoek verricht en is er gesproken met getuigen die nog in de winkel aanwezig waren. Verder is de politie nog op zoek naar een specifieke getuige. Achter de overvaller stond namelijk een man in de rij van de kassa. Deze man droeg een motorpak. Toen de politie ter plaatse kwam, was deze getuige echter vertrokken. Ze zouden graag met hem in contact komen omdat hij een belangrijke getuige kan zijn.

Beantwoorden

Update 2:
De overvaller is nog niet aangehouden. Vandaag maakte de politie de onderstaande bewakingsbeelden openbaar.
Bij deze gewapende overval maandagavond 11 januari was de buit uiteindelijk en fles alcoholische drank. De met een vuurwapen bedreigde kassière vluchtte weg zonder de kassa open te maken. De overvaller probeerde zelf tevergeefs de kassalade te openen en vluchtte uiteindelijk met de fles drank.
Wie deze overvaller herkent of informatie over hem heeft, kan de politie bellen op de gratis tiplijn 0800-6070 of informeren via hun tipformulier. Als je niet naar de politie durft of wilt, dan is Meld Misdaad Anoniem (M.) bellen op 0800 7000 een alternatief.

Beantwoorden

De man heeft op de rechter foto een opvallende tattoo op zijn linkerhand

Beantwoorden

Dat zal niet meevallen helaas.

Beantwoorden

Update 3:
Overval op video vastgelegd.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *