Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.432 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

34reacties

Op de Lingestraat in Brouwhuis heeft zojuist een gewelddadige overval plaatsgevonden. Daar stonden 2 gemaskerde mannen met een mes bij het slachtoffer aan de deur. Die bewoner raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 
De recherche en Forensische Opsporing komen nu ter plaatse voor onderzoek, zo laat de om 16.41 uur gealarmeerde politie weten. Zij zijn zelf al met een buurtonderzoek begonnen. Het is ons niet bekend of er iets is buit gemaakt.
Het summiere signalement van het voortvluchtige duo: plusminus 20 jaar, 170 cm lang en hun gezichten waren bedekt. De ene draagt een grijs vest met capuchon en de ander een zwart vest ook met capuchon. Heb je tips, dan vraagt de politie hen te bellen op 112. Onderneem zelf geen actie tegen hen zo laten zij uitdrukkelijk weten. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

34 reacties:

wtf op klaarlichte dag word steeds gekker

Beantwoorden

Ik kom net van mijn werk daar… de weg naar Jumbo was afgesloten …. politie en ambulance nog steeds aanwezig.

Beantwoorden

Net op WhatsApp dat de politie ze al gepakt zou hebben ergens op het fietspad bij de velden van Rood-Wit. 👍

Beantwoorden

Update 1:
De politie heeft 2 verdachten aangehouden. Daarmee bevestigde de woordvoerster van de politie zojuist de melding van Wilko hierboven. Dat tweetal wordt nu overgebracht naar het politiebureau.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande video, de door hem gemaakte foto’s volgen nog. Dit meldde Burgernet een kwartier geleden via Twitter.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 26 oktober 2022 om 18:50:

Vreselijk, das bij mijn collegaatje in de straat. 🙁
Sterkte en ❤️ voor het slachtoffer!

Beantwoorden

Update 2:
Er werd een speurhond ingezet om de in de vlucht weggegooide buit te traceren. We weten niet hoe de gewond geraakte wat oudere bewoner er op dit moment aan toe is.
Harrie Fotografie maakte ook deze 5 foto’s.

Beantwoorden

Update 3:
Op het fietspad langs de Rijpelbaan en Rood-Wit ’62-sportvelden onderzocht de politie met speurhond de plek waar de 2 verdachten van de brute overval staande werden gehouden. Of er tijdens dit onderzoek iets werd gevonden? Wie het weet, mag het hieronder zeggen. Inloggen of zoiets is bij de weblog niet nodig om je reactie te geven.
Ook nu was Harrie Fotografie weer snel ter plaatse om het te fotograferen.

Beantwoorden

Recherche is nog flink bezig bij dat huis nu. Ben even rondje gaan lopen echt overal politie en politie honden. Ze zoeken nu bij het station met ovd en recherche. Hoop dat ze die viezerikken pakken. Ze zouden maar aan je deur staan, vreselijk

Beantwoorden

Kijken we hier raar van op? Ik niet, dit zal steeds meer en meer gaan gebeuren helaas.

Veel sterkte voor de betrokkenen.

Beantwoorden

Update 4:
De aangehouden verdachten blijken jongens van 14 en 15 jaar uit Utrecht
Een 71-jarige Helmonder raakte gisteren gewond bij de overval in zijn seniorwoning. Korte tijd daarna hielden politiemensen uit 2 verdachten aan, zie update 1 hierboven. Het gaat om jongens van pas 14 en 15 jaar uit Utrecht. Dat laat de politie zojuist in een uitgebreid persbericht weten.
De 2 gemaskerde daders belden aan bij het slachtoffer en toen hij de deur opende, forceerden ze zich een weg naar binnen. De bewoner werd mishandeld en op de grond gegooid, geslagen en geschopt. Ook werden diverse spullen in zijn huis vernield. Het duo ging er uiteindelijk vandoor, waarbij ze in elk geval de pinpas van het slachtoffer meenamen.
Politieagenten gingen meteen nadat de man de politie had gealarmeerd in de omgeving op zoek naar de daders en riepen de hulp in van de mensen in de omgeving middels onder meer dit Burgernet-bericht. Dit leverde meerdere tips op. Een klein uur nadat de overval bij de politie was gemeld, zagen surveillerende politiemensen dat 2 jongens er bij het zien van de politieauto vandoor gingen. Ze sprongen de bosjes in en probeerden zich uit de voeten te maken. Na een korte zoektocht werd het tweetal op de Rijpelbaan aangetroffen. De 2 voldeden aan het signalement van de verdachten van de overval. Verder bleken ze spullen bij zich te hebben, waarvan de herkomst niet meteen duidelijk was. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht.
Het politieonderzoek naar de overval behelst onder andere forensisch onderzoek waarbij sporen worden onderzocht. Ook is de politie op zoek naar zoveel mogelijk camerabeelden in de omgeving die hen erbij kunnen helpen om de zaak rond te krijgen. Ook horen ze getuigen en nemen ze van het 71-jarige slachtoffer een aangifte op.
De 71-jarige Helmonder werd gisteravond in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij had onder ander blauwe plekken in zijn gezicht. Na behandeling mocht hij weer naar zijn woning in Brouwhuis.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 27 oktober 2022 om 12:25:

Nie normaal snotneuzen bah laat ze in da celleke ma lekker janken

Beantwoorden

En vanuit Utrecht bedenk je je ook even goh laat ik is een straat in helmond brouwhuis overvallen 🙈😅 wat een leeftijd ook

Beantwoorden

Maar wat ze er niet bij vermelden is dat ze 1 van deze jonge “kinderen” hebben getaserd…
Praat zeker niet goed wat deze jongens hebben gedaan want dat ze ervoor moeten boeten is een ding wat zeker is en ja de ouders hiervoor zeker berechten!
Maar zo hard optreden vind ik een beetje dubbel.. het is en blijft een kind..

Beantwoorden
LolitaDainivo Corvers

En dan maar zeggen het zijn nog kaar kinderen. Gewoon berechten volgens het volwassene recht

Beantwoorden

berecht ze als volwassene ,ze weten ook hoe in te breken ,te slaan ,te stelen, ,hoop voor de meneer dat die gauw mag opknappen en er geen trauma aan over houd ,niet te geloven 14 -15 jaar jong komen pas uit de luiers ,zal je kind maar wezen ,nou dan wist ik wel wat ik deed tuig van de richel

Beantwoorden

Categorie hersenloze Prinsjes. Doe maar ruig en zeg maar poep. Het intellect van een bos wortelen.

Beantwoorden

@LolitaDainivo Corvers op donderdag 27 oktober 2022 om 14:17:

Wat is dat voor vreemde reactie!
Was jij erbij of ben je zijn moeder?

Denk wat Bert Smeets zegt, gewoon provoceren. 🙁 Niet leuk, ook niet voor dat slachtoffer van 71 jaar.

Beantwoorden

@Lolita,

De leeftijd stond nu eenmaal niet op hun hoofd geschreven. Wat maakt het uit dat het een kind is? Als een jongen van 14 met een doorgeladen pistool op de politie richt wordt hij ook neergeschoten, kind of niet.

Beantwoorden

@LolitaDainivo Corvers op donderdag 27 oktober 2022 om 14:17:

zie jij aan de buitenkant hoe oud deze is, nee dus en als ze een overval plegen wat voor wapen hebben ze dan bij, platslaan zulke idioten ,kan niet hard genoeg zijn in mijn ogen

Beantwoorden

En het slachtoffer krijgt de hartelijke diversiteitsgroetjes. Waar zijn de standaard linkse racisme roepers Job en Brandevoorter nu het overduidelijk voor de zoveelste keer weer eens anti blank racisme is?

Beantwoorden

@Sjef op vrijdag 28 oktober 2022 om 21:31:

Tijd over, Stef? 5 reacties op diverse onderwerpen die natuurlijk allemaal de schuld zijn van links?

“Het summiere signalement van het voortvluchtige duo: plusminus 20 jaar, 170 cm lang en hun gezichten waren bedekt. De ene draagt een grijs vest met capuchon en de ander een zwart vest ook met capuchon.”

Zo ziet een asielzoeker er uit, Stef…? Knap werk.

Ik neem aan ook namens Brandevoorter: waar ‘lees’ jij dat wij iemand beschuldigen van racisme? Onzin.

Nogmaals: wie of wat, Nederlander, blank of wit: hartstikke fout wat hier gebeurd is. Maar stigmatiseren is nooit de oplossing. Handhaven wel, maar wel na onderzoek naar FEITEN.

Beantwoorden

@Job op vrijdag 28 oktober 2022 om 23:10:

Je hebt wekelijks Opsporing Verzocht gemist, daar komen dit soort knaapjes voorbij.

Beantwoorden

@Sjef op vrijdag 28 oktober 2022 om 23:50:

Goed mogelijk, Stef. Wel een beetje hypocriet, reclame maken voor de NPO…
dat zijn toch ook allemaal ‘deugers’…?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 27 oktober 2022 om 12:25:

Maar wat is dat toch met die 14 15 jarige Jesus zeg ga met knickers spellen ofzo

Beantwoorden
Anique Berbers van der Laak

Als volwassenen berechten en jaren vast zetten.

Beantwoorden

Allemaal hartelijk dank voor jullie medeleven en voor mee werken.
Met mij gaat het lichamelijk goed..geestelijk duurt wel even.

Groetjes ieder…Jack.

Beantwoorden
Jack van der Linden

@Jack van der Linden op woensdag 9 november 2022 om 14:56:

Fijn om te horen dat het lichamelijk goed gaat. 😻
Hopelijk ben je weer snel op het goede geestelijke pad. De eerste stappen heb je blijkbaar al bewandeld want je wist weg naar de weblog te vinden. 😹

Beantwoorden

@Jack van der Linden op woensdag 9 november 2022 om 14:56:

Sterkte!

Beantwoorden

Update 5:
Veroordeling voor de 2 Utrechtse jongens van 14 en 15 jaar
Vandaag heeft de rechtbank in Den Bosch de 2 jongens uit Utrecht (14 en 15 jaar) veroordeeld tot jeugddetentie, werkstraffen en een leerstraf. Ook moeten zij zich verplicht laten begeleiden, behandelen en onder toezicht stellen. De jongens pleegden op woensdagmiddag 26 oktober de gewapende woningoverval in Brouwhuis.
Het duo gingen met bivakmutsen en wapens naar de woning toe om een gouden ketting buit te maken. Ze belden aan, werkten met geweld de bewoner tegen de grond en deelden tijdens een worsteling die volgde, trappen en klappen uit. Vervolgens bedreigden zij het slachtoffer met een hamer en een groot mes om de ketting in bezit te krijgen. Ook namen ze nog een dolk, parfum en een portemonnee met pinpas van het slachtoffer mee. Met de hamer sloegen ze een huistelefoon en tablet kapot. Na de overval probeerden de verdachten nog met de pinpas geld van de bankrekening van het slachtoffer te halen. Meer info en foto’s daarvan in hetgeen de weblog hierboven meldde.
Omdat het gaat om minderjarige verdachten is het jeugdstrafrecht van toepassing. Daarbij gelden andere, lagere richtlijnen voor de straftoemeting. “Verder hecht de rechtbank veel belang aan wat een straf betekent voor de persoonlijke ontwikkeling van een jeugdige en wordt veel meer dan bij volwassenen rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. De rechtbank kwalificeert de overval, mede gelet op de hoge leeftijd van het slachtoffer (71 jaar, zoals de jongens vooraf wisten), als een laffe en gewetenloze daad. Er kan daarom niet anders dan jeugddetentie worden opgelegd.” Zo laat de woordvoering van de rechtbank weten.
In dit geval volstaat de rechtbank met een onvoorwaardelijk strafdeel dat de jongens in voorarrest uitzaten. De 15-jarige jongen krijgt 180 dagen jeugddetentie, waarvan 143 voorwaardelijk, met daarnaast 35 uur leerstraf en 60 uur werkstraf. De 14-jarige jongen krijgt 180 dagen jeugddetentie, waarvan 175 dagen voorwaardelijk, en 100 uur werkstraf.
Aan het voorwaardelijke deel koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden om de kans op herhaling te beperken. Zo krijgen de jongens een meldplicht bij de jeugdreclassering, mogen ze geen contact met elkaar en het slachtoffer hebben en moeten ze weer naar school en zich aan het lesrooster houden. De oudste jongen krijgt bovendien elektronisch toezicht (een enkelband) en moet zich laten behandelen bij een forensische polikliniek. De andere jongen moet meewerken aan delictanalyse en de daaruit voortvloeiende begeleiding.

De volledige uitspraak van de rechtbank (pdf).

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 24 februari 2023 om 15:27:
Ik heb ze wel eens hogere straffen zien uitdelen. 😡😡😡

@Jack van der Linden op woensdag 9 november 2022 om 14:56:
Heel veel sterkte! Hopelijk kunt u leven met de straf die die twee klojo’s kregen.

Beantwoorden

GVD, die jongens hebben een goede (vrij)dag!
In die uitspraak staat ook nog dat ze ondertussen gewoon naar de Appie zijn gegaan om te pinnen met de gestolen pas. Moet toch niet gekker worden??

– met de weggenomen pinpas op naam van die [naam 1] naar de Albert Heijn is gegaan, en
– vervolgens voornoemde pinpas in een pinautomaat heeft gestoken en
– hierbij meermalen een onjuiste pincode heeft ingetoetst,

Beantwoorden

Hoe was het ook alweer 14 en 15 jaar oud vanuit de zandbak het criminele pad op… helaas horen we steeds vaker van deze zandbak criminelen..

Beantwoorden

Schandalige wat een lage straffen. Zo gaat onze maatschappij wel naar de klote. Zet de maar eens een jaartje vast hebben ze even wat tijd om te bezinnen. Klojo’s

Beantwoorden
Marjo van den Waardenburg

@Marjo van den Waardenburg op vrijdag 24 februari 2023 om 19:31:

Ik heb weleens gelezen dat een verblijf in de gevangenis, tussen ervaren medegevangenen, de beste school is om het criminele vak te leren. Dan vind ik het idee van de rechter om ze terug naar een gewone school te sturen toch beter.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *