Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.278 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
34reacties

2 Mannen hebben gisteravond een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond Noord. Om 21.39 uur kwam daarover een eerste melding. Het duo drong het huis binnen en dreigde met een vuurwapen of iets dat daarop lijkt. In de woning waren op dat moment 2 bewoners en iemand die op bezoek was. 1 Van hen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Niet vanwege fysiek letsel, maar vanwege de stress van de situatie. In juni vond in dezelfde woning ook een incident plaats, dat leek in eerste instantie op een woningoverval.
Het is niet bekend gemaakt of de gevluchte overvallers iets hebben buitgemaakt. Naar verluidt haalden de daders het huis overhoop en zijn zij ook boven geweest. In en rondom de woning deed de politie uitgebreid onderzoek, forensische specialisten kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek.
Van de daders is door de politie een signalement verspreid. De ene is ongeveer 1,85 meter lang. Deze ‘smalle’ man droeg een zwarte jas en bivakmuts. De tweede man is kleiner, ongeveer 1,75 meter en heeft een stevig postuur. Voor zover ons bekend zijn de overvallers nog niet gepakt. Heb je tips voor de politie, je kunt hen bellen op 0900 – 8844
Harrie Fotografie maakte de foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

34 reacties:

Ga werken en mensen geen blijvend trauma bezorgen

Beantwoorden

Verschrikkelijk, laat de mensen toch gvd met rust, wat zouden jullie ervan zeggen als het bij jullie ouders gebeurd of in de familie. Denk daar maar eens aan, stelletje klootzakken ????

Beantwoorden

Verschrikkelijk weer, sterkte mensen.

Ik (wij) doen zodra het donker wordt voor niemand de deur meer open en de deurbel staat uit, dankzij al die klootzakken die hier rondlopen, BAH.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 19 november 2019 om 09:30:

Dat doe ik al jaren niet meer. Waarom zou ik? Als familie, vrienden of kennissen komen dan weet ik dat (en zij – die nepovervallers – niet, want ik zit niet op FB en moet alles zo nodig publiek maken).

Beantwoorden

dit noemen ze herseloze wezens die vallen niet onder mensen leeg hoofden

Beantwoorden

Laat die mensen toch met rust sjonge jonge jonge…..

Beantwoorden

Update 1:
De overvallen Helmonders moeten hun bruiloft uitstellen
Het stel dat maandagavond werd overvallen, zou komende vrijdag gaan trouwen. Maar die bruiloft gaat dan niet door. De 57-jarige man is een hartpatiënt en kreeg tijdens de overval een hartinfarct. Hij moet een bypass-operatie ondergaan. Dat meldt de papieren editie van het ED vandaag.
Zijn verloofde en de vrouw des huizes (58 jaar): “Ze hadden flink op hem ingeslagen en ik was bang dat hij het niet zou overleven. Hij riep nog naar die overvallers: ‘Bel 112, want ik krijg een hartinfarct.’ Maar daar reageerden ze niet op.” Zodra de overvallers gevlucht waren, kon de vastgebonden vrouw zich los maken en ging naar de buren om de ambulance en de politie te alarmeren. De overvallers namen 1 telefoon namelijk mee en gooiden een andere in het water.
Zoals we helemaal bovenaan al meldden, overkwam dit stel in juni iets vergelijkbaars. Voor hun gevoel nam de politie de zaak destijds niet serieus. Nu heeft de politie alles wél goed onderzocht. De vrouw: “Als ze dat de eerste keer hadden gedaan, had deze overval misschien voorkomen kunnen worden.”

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 20 november 2019 om 07:07:

Gerem wat sneu… vind ik echt erg! Hopelijk knapt mijnheer snel op en kunnen ze samen gaan genieten van een mooie dag… wat mensen al niet doen voor een beetje geld.. ga werken, scheelt zoveel leed! ????

Beantwoorden

Wat sneu zeg!

Beantwoorden

Veel sterkte ????

Beantwoorden

Sjonge jonge jonge, gerrumm niet normaal meer tegenwoordig.

Beantwoorden

@punt-uit op dinsdag 19 november 2019 om 11:13:

De zaak zit toch net iets anders dan jij dacht. Die overvallers drongen binnen toen de bezoeker de voordeur opende toen hij wilde vertrekken. 🙁

Beantwoorden

Sterkte

Beantwoorden

Sterkte! ????

Beantwoorden

Oh wat sneu heel veel sterkte..

Beantwoorden

Zal dan ook wel meer aan de hand zyn maar toch zielig

Beantwoorden

2x een incident in hetzelfde huis ????

Beantwoorden

Sterker meneer

Beantwoorden

Sterkte voor dat stel, hopelijk komt het snel goed.
Staat nu ook op de website van het Algemeen Dagblad.
https://www.ad.nl/helmond/helmonder-57-krijgt-hartinfarct-na-overval-en-moet-eigen-bruiloft-in-dezelfde-week-afblazen~a1807c01/

Beantwoorden

Heel veel sterkte allemaal

Beantwoorden

Maakt me kwaad ????

Beantwoorden

Lekker vaag signalement. Vinden ze nooit zo.

Beantwoorden

Update 2:
Politie zoekt getuigen van deze gewapende woningoverval
De politie is op zoek naar getuigen van deze woningoverval die plaatsvond op maandag 18 november tussen 21.00 en 21.40 uur. In de woning werden personen vastgebonden, mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Dat lieten zij vanmiddag weten.
Zij zijn op zoek naar tips die hun mogelijk kunnen lijden naar de daders. Ook zoeken ze getuigen die op die maandag vlak voor of na het tijdstip van de overval iemand hebben gezien in de omgeving van de Paulus Potterlaan. Zie ook de signalementen en foto’s helemaal bovenaan.
Heb jij meer informatie of u iets gezien, dan vraagt de politie het hen te laten weten via 0900-8844 (referentienummer 2019240406). Bel je liever anoniem, bel dan naar 0800-7000. Ook kun je gebruik maken van het tipformulier.

Beantwoorden

Update 3:
Vanavond besteedde Bureau Brabant op Omroep Brabant aandacht aan deze gewelddadige woningoverval. Die vond plaats in november toen de zoon, die zijn vader bezocht, de woning wilde verlaten. Onder bedreiging van een pistool moet hij terug naar binnen. De overvallers binden de zoon en zijn ouders met tiewraps vast. Ook worden ze geblinddoekt. 1 Van de daders blijft bij de slachtoffers, terwijl de ander het huis doorzoekt. De daders vertrekken uiteindelijk met wat geld en enkele kostbare modeltreinen.
De politie zoekt nog steeds getuigen en tipgevers, zie update 2.

De gestolen Märklin-modeltreinen ter waarde van enkele duizenden euro’s:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 januari 2020 om 18:34:

En weer komen ze daags na de markt !! Lijkt wel of dit expres wordt gedaan om boor de daders niet op te pakken wat een achterlijke zooi !pffff

Beantwoorden

beter je recorder in meterkast op slot

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 januari 2020 om 18:34:

weet nog niet meer wat ik gisteren heb gegeten.

Beantwoorden

Update 4:
De politie heeft de beschadigde bewakingsbeelden weten te herstellen. Die beelden leken verloren te zijn gegaan doordat de overvallers de recorder in de badkuip gooiden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 10 februari 2020 om 20:15:

Jammer je ziet niks. Had net zo goed E.T kennen wezen

Beantwoorden

Update 5:
Man (39) uit Venlo gearresteerd
In het onderzoek naar de gewapende overval op een woning aan de Paulus Potterlaan hield de politie gisteravond in Venlo een 39-jarige man in zijn woning aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze gewelddadige woningoverval en zit vast voor verder onderzoek.
Zoals je bij onze eerdere updates kunt zien, besteedde Bureau Brabant 2 weken geleden en gisteravond aandacht aan deze overval. Heb jij nog informatie die je nog niet met de politie deelde, dan vragen zij dat alsnog te doen. Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 11 februari 2020 om 11:31:

en nu die andere vent nog op pakken

Beantwoorden

Die moeten dat geweten hebben ivm modeltreinen. Goed werk politie

Beantwoorden

Nu hem net zolang vast houden tot hij de naam van de andere geeft. En dan allebij goed straffen.

Beantwoorden

Goed zo nu de andere sukkel nog

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *