Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.193 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
21reacties

In de Tournooistraat in ’t Haagje was vanochtend een woningoverval. De 2 overvallers zijn blanke mannen van tussen de 25 en 30 jaar oud. Ze droegen op dat moment een donkere jas waarvan de de capuchon op stond en een doek voor hun mond. Zij zijn in het bezit van een mes. Als je ze ziet, vraagt de politie dringend geen actie richting hen te ondernemen, maar meteen 112 te bellen.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

21 reacties:

Vreselijk! Ik zag net al een politiehelikopter boven het centrum vliegen.

Beantwoorden

Update 1:
Bij de overval op de woning is een bewoner licht gewond geraakt zo meldt de politiewoordvoering zojuist. De 2 daders zijn (nog) voortvluchtig. Zoals José al meldde, kort na half 9 vloog er een politiehelikopter boven de stad op zoek naar het duo.

Beantwoorden

De heli blijft continu hier rond circelen op t hout

Beantwoorden

Dan moet je toch weten wat er te halen valt lijkt me?Niet echt een wijk waar mensen kapitale salarissen hebben daar.

Beantwoorden
Caatje van Kollenburg

Ik vindt het toch opmerkelijk en erg verdacht dat wat er ook gebeurd in ons Helmond, altijd die Pim Verkoelen er bij is????

Beantwoorden

@Rick Raaijmakers op dinsdag 25 september 2018 om 09:12:

Raar he, ik krijg ook altijd die rare gezichten als ik er ben ????

Beantwoorden

Update 2:
De man die gewond raakte, werd gekneveld door de overvallers. De woning is overhoop gehaald, het is onbekend of er iets is meegenomen. Aan de muur zit een bloedveeg en er liggen bloeddruppels op de grond.
De overval vond rond 7 uur plaats. De bewoner die was vastgebonden kon zich rond half 8 naar de voordeur begeven en toen is de politie ingeschakeld. Een buurtbewoner sprak bij toeval de daders aan en heeft ze achtervolgd. De daders zijn tot op dit moment niet aangehouden, wie hen ziet belt nu 0900 – 8844.
Pim Verkoelen maakte ook de onderstaande 3 foto’s.

Beantwoorden

Tjong jonge het komt wel griezelig dicht bij

Beantwoorden

Wat is het signalement behalve dat ze blank zijn?? Blanken lopen er namelijk veel rond

Beantwoorden

@Joyce Skoentjuh op dinsdag 25 september 2018 om 09:36:

Belachelijk inderdaad dat die beroofde gewonde man en buurtbewoner niet meteen een beter signalement konden geven. Waar waren die toch mee bezig toen dat gebeurde…. Voor het geval je dit niet begrijpt: dat was ironie / sarcasme.

Beantwoorden

Dacht vanochtend al . Zag politie busjes staan en politie heli

Beantwoorden

Waarom word er nou meteen weer geschreven
Lijkt me nou niet een wijk waar de salarissen geweldig zijn
Dus daar moet je voor in een villa wonen
Scheer eens niet alles over 1 kam
Er wonen ook mensen die gewoon hard werken en die gewoon een goed salaris hebben
Maar die dan niet perse het er van af willen laten hangen door een groot huis te hebben of wat dan ook

Beantwoorden

Hoop da alles goe gaat met m’n buurman.. Verschoot me kapot… En de bloed druppels voor m’n deur zouden ook wel beetje opgeruimd mogen worden. Niet egt Smakelijk als k met m’n dochter binnen moet.. Al met al hier dus voorlopig als k ga werken m’n hond los in de woonkamer…….. @schrikzitergoedin…

Beantwoorden

niet normaal meer !

Beantwoorden

Caatje. Dat over die salarissen is bullshit…k woon pal naast betreffend huis.. En werk ook als alleenstaande moeder 4 dagen in de week.! En miss gaat het nie eens om geld of spullen…… Hechte dingen zijn waardevoller dan het salaris wa je krijgt. :(,,

Beantwoorden

Woningovervallers en inbrekers kiezen niet zomaar een huis als doelwit. Ze komen pas als ze denken dat er iets te halen valt.

Beantwoorden

Update 3:
Videobeelden 2 vluchtende daders na hun gewelddadige woningoverval
Op onderstaande bewakingsbeelden zie je de 2 vluchtende mannen die ’s morgens tussen 7 en half 8 een Poolse man in zijn woning aan de Tournooistraat in ’t Haagje overvielen en zwaar mishandelden. De overvallers spraken Pools. Gewapend met een mes en een schroevendraaier eiste het duo goud en geld. De buit: 850 euro en een gouden ketting met gouden (dubbelzijdige) grofgeschakelde hanger met een beeltenis van Maria. Dat maakte de politie zojuist aanvullend bekend in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Via een parkeerplaats achter de woning vluchtte het duo naar de 3e Haagstraat en vervolgens de Rijpstraat in. Even later lopen ze via het onverharde pad naast de Goorloop evenwijdig met de Troelstrastraat. Verderop, richting de Mierloseweg verschijnt er weer een dader die verder loopt richting de Hortsedijk.
De politie vraagt je hulp bij het onderzoek en hen zo mogelijk te tippen via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 of het tipformulier in te vullen. Wellicht herken je de daders, of hoorde je dat die Maria-medaillon ergens te koop werd aangeboden, was (of herken) je 1 van de mensen op straat toen de overvallers langs liepen of zag je hen verderop ergens in hun vluchtroute.

Beantwoorden

Die video hadden die klojo’s niet verwacht denk ik. Ik denk zo maar dat die twee jongens nu thuis zitten te bibberen als twee kleine kinderen en bang naar elkaar zitten te appen. MOOI ZO!

Beantwoorden

Update 4:
Middels een reconstructie besteedde het opsporingsprogramma Bureau Brabant vandaag voor de tweede keer (zie update 3) uitgebreid aandacht aan deze gewelddadige woningoverval in de Tournooistraat. De 58-jarige bewoner werd daarbij ernstig mishandeld.
Heb je tips voor de politie, dan vragen zij om te bellen naar 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 of het tipformulier in te vullen. De politie doet een speciaal beroep op mensen uit de Poolse gemeenschap.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 22 oktober 2018 om 18:27:

Misschien bij de man op zijn werk eens een kijkje gaan nemen wie daar allemaal werken?!

Beantwoorden

Wat erg!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *