Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

8 reacties:

Zo te zien gaat het om een wielrenner die daar geen voorrang heeft. Maar zodra er meer bekend is ……

Beantwoorden

Update:
Het ongeval op de oversteekplaats van de Rijpelbergseweg vond plaats tussen 3 fietsers. 2 Wielrenners en een gewone fietser kwamen met elkaar in aanraking en daardoor ten val. Daarbij liep 1 van de wielrenners hoofd- en armletsel op, de andere wielrenner is door het ambulancepersoneel ter plekke onderzocht, maar dat bleek niet ernstig. De gewone fietser liep geen letsel op, alleen schade aan zijn fiets. De wielrenners zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte onderstaande 5 foto’s.

Beantwoorden

De combinatie ‘gewone fietser’ en wielrenner functioneert niet erg goed in het verkeer vanwege het aanzienlijke snelheidsverschil.
Enige zorg is er over de toename van het aantal e-bikes. Met dat type fietsen kan moeiteloos 30 km/u worden gereden.
Inmiddels is de overheid wakker geworden en wordt gestudeerd om te komen tot oplossingen.
Recreatief fietsen is er veelal niet meer bij.

Beantwoorden

Ja, rustig fietsen is er dikwijls niet bij. Je wordt door die wielrenners, die racers op sportfietsen – met oogkkleppen voor – gewoon aan de kant gedrukt als je niet snel genoeg opzij gaat. En…wat ook een groot probleem is: van rechts komen.

En die e-bike rijders kunnen er ook wat van (wat snelheid betreft). Dertig kilometer?? Laatst had ik er bij een hotel gehuurd. Die gingen héél wat harder dan dertig. Die gingen zo hard dat je er gewoon bang op werd. Dus dan maar rijden met “een tandje lager”!!

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 26 september 2015 om 19:12:

Met name in het woon-werkverkeer kan de moderne e-bike een belangrijk alternatief zijn, bij afstanden tot ca. 20 km. enkele reis, voor auto en ov.
Qua kosten erg aantrekkelijk.

Beantwoorden

Je hebt ook e-bikes die 45km per uur gaan. Ik ken dat punt wel en waarschijnlijk door de bocht is hij niet op zijn eigen weghelft gebleven.

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 26 september 2015 om 19:12:

Niemand verplicht je om op maximale stand te rijden, het is een fiets-ondersteuning of hulpmiddel dus het ligt aan de voorlichting die je erbij krijgt en hoe verstandig ben jezelf.
Heel veel mensen hebben nog nooit zo snel/hard kunnen fietsen en hun motoriek is hierop niet aangepast.

Je hebt gelijk wat betreft de wielrenners zijn al jaren de paria’s van de weg zeker als ze weekend in groepsverband gaan rijden – moet alles en iedereen wijken voor hun – wekelijkse uitlaatrondje….

Beantwoorden

Pieter: (mbt de e-bike) Niemand verplicht je om op maximale stand te rijden en hoe verstandig ben jezelf.
En ik zei: Dus dan maar rijden met “een tandje lager”!! Dus ik was verstandig….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *