Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Om 10.21 uur vanochtend rukten de hulpdiensten uit naar blikkenproducent Canpack op de Maisdijk. Daar op het industrieterrein is een bijtende stof gelekt vanuit een tankwagen. Met die gevaarlijke stof is 1 persoon in aanraking gekomen en naar het ziekenhuis overgebracht. De politie die met meerdere eenheden ter plaatse is, meldt dat er geen gevaar is voor de omgeving.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

4 reacties:

Vandaar al die brandweerwagens en politieauto’s. Leek wel of er weer een grote brand was, maar ik zag nergens rook.

Beantwoorden

Update 1:
De persoon die met de bijtende stof in aanraking is gekomen blijkt de chauffeur van de tankwagen te zijn. We weten niet hoe ernstig zijn verwondingen zijn.
Het terrein van Canpack is deels ontruimd. Er wordt onderzocht hoe het lek heeft kunnen ontstaan en om welke bijtende stof het gaat. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht zo liet de politiewoordvoering weten.

Beantwoorden

Nou, de politie weet welke stof ‘t is, want ze geven aan dat er geen gevaar is voor omgeving. Zeg dan wat ‘t was. Zou ook gewoon gezegd kunnen worden he, tzat immers in die tankwagen. Zal er bv op kunnen staan, of in de papieren.
‘t mag allemaal wat minder stiekum, jongens.

Beantwoorden

Update 2:
Een woordvoerder liet aan nieuwswebsite Transport Online weten dat er zo’n 200 liter van de bijtende stof uit de tankwagen lekte. De chauffeur raakte gewond doordat hij deze stof over zijn gezicht en lichaam kreeg. Brandweerlieden en ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer met een speciale procedure opgevangen en ter plaatse schoongemaakt waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.
Omdat er van de vloeistof giftige damp vrijkwam, werd dat door de brandweer afgedekt. Blikjesfabriek Canpack (dat sinds 2017 op het industrieterrein zit) werd deels afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf kwam om de vloeistof op te ruimen. “De brandweer blijft tot die tijd ter plaatse om de situatie in de gaten te houden en er voor te zorgen dat deze niet verder uit de hand kan lopen” aldus de gezaghebbende nieuwswebsite voor de transportsector die gisteren deze foto bij hun bericht plaatste.
Walter van Bussel maakte gisteren ook nog de onderstaande foto.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *