Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Vannacht rond 03.50 uur is er op de Mierloseweg een schietincident geweest nadat daar een vechtpartij zou zijn geweest. 2 Mannen die een hond aan het uitlaten waren, kregen woorden met de inzittenden van een auto. Dit zou in een handgemeen zijn uitgelopen. Tijdens deze ruzie is er tenminste 1 schot gelost met een vuurwapen.
Er zijn 2 personen gewond geraakt die met een ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Wat hun verwonding waren is ons niet bekend, maar ze zouden niet door de kogel(s) zijn geraakt. De opgeroepen traumahelikopter kwam niet er plekke want bleek toch niet (meer?) nodig. Het team Forensisch Technische Opsporing (FTO) is een onderzoek begonnen naar het incident. De politie is op zoek naar 2 personen die in een blauwe personenauto zijn weggereden en daarmee de plaats delict hebben verlaten.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

9 reacties:

Ze moeten mensen die een wapen hebben ,hart aan pakken en opsluiten het zijn bang schijters die niks met zun handen kunne

Beantwoorden

Bewegende beelden van vannacht:

Beantwoorden

Update 1: door de politie
2 Mannen uit Someren en Helmond liepen rond 3.40 uur op de Mierloseweg om hun honden uit te laten. Plots werden ze aangesproken door 2 mannen aan de overzijde van de weg. Deze waren direct agressief en wilden weten wat de latere slachtoffers op deze plek deden. Daarop escaleerde de situatie vrij snel: de 2 daders zouden een vuurwapen hebben getrokken, diverse rake klappen hebben uit gedeeld en ook zou er één maal geschoten zijn. Daarbij werd niemand geraakt.
Tijdens het incident stopte nog een personenauto met daarin een derde man. Ook deze gaf de slachtoffers nog enkele klappen, waarop de 3 daders er vandoor gingen. De gealarmeerde politie heeft ter plaatse technisch onderzoek verricht. De 2 slachtoffers zijn aan hun verwondingen behandeld, waarna ze naar huis konden.
De politie onderzoekt de zaak. Er is een summier signalement van de daders:
Man 1: 25-30 jaar, 1.80-1.85 meter groot, normaal postuur, droeg ’n spijkerbroek.
Man 2: 25-30 jaar oud, 1.80-1.85 meter groot, normaal postuur, blank.
Man 3: Wat ouder dan de 2 anderen, geschoren/gemillimeterd haar, normaal postuur.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van het incident of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.
Harrie Fotografie maakte ook deze foto:

Beantwoorden

heerlijk he, zo n vredige kerst?

Beantwoorden

Eh, kan dit ook in het nederlands? Ik krijg het niet zo snel vertaald namelijk.

Beantwoorden

Update 2:
Aanhouding voor mishandeling en bedreiging met pistool
De politie hield vanochtend een 32-jarige Helmonder aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht dat hij op 26 december 2016 betrokken was bij een bedreiging en mishandeling op de Mierloseweg.
Daarbij kregen 2 mannen uit Someren en Helmond diverse klappen en er werd een pistool op hen gericht. Er zou ook eenmaal geschoten zijn, daarbij werd niemand geraakt. De zaak werd door de politie zeer serieus opgenomen en er werd direct een onderzoek gestart. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 32-jarige verdachte vandaag. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beantwoorden

Das vlug

Beantwoorden

Update 3:
3 Jaar cel voor straatgeweld op laffe wijze, voorzien van vuurwapens
Voor het tegen het hoofd schoppen van een man en het met een vuurwapen slaan tegen het hoofd van een andere man, krijgt een 32-jarige Helmonder 3 jaar celstraf. Ook moet hij 3 eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraffen van in totaal ruim 9 maanden uitzitten. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag.
Het geweld vond plaats in de nacht van 26 december op de Mierloseweg, zie ook de 2 eerdere updates, video en foto’s. Uit camerabeelden, waarop de verdachte door diverse agenten is herkend, blijkt dat de verdachte en zijn mededader meerdere keren met kracht met hun schoen tegen het hoofd van 1 van de slachtoffers schopten. Dit terwijl deze man in een kwetsbare positie lag: met zijn lichaam op de stoep en zijn hoofd op straat. De verdachte heeft bovendien tezamen met andere mededaders een ander mannelijk slachtoffer meerdere keren tegen zijn lichaam geschopt. Ook werd er een vuurwapen op dat slachtoffer gericht en werd deze met een vuurwapen tegen het hoofd geslagen.
De rechtbank acht bewezen dat de verdachte zich tegenover 1 van beide slachtoffers, samen met een onbekende mededader, schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag: door tegen het hoofd te schoppen en op het hoofd te trappen heeft hij een aanmerkelijke kans aanvaard dat het slachtoffer daardoor zou komen te overlijden. Omdat er geen overtuigend bewijs is geleverd voor het schoppen tegen het hoofd van het andere slachtoffer, wordt de verdachte van poging tot doodslag ten opzichte van dat slachtoffer vrijgesproken. Hij wordt wel veroordeeld voor openlijke geweldpleging gepleegd tegen dat andere slachtoffer.
Naar eigen zeggen kwam het duo die kerstnacht terug van een familiefeestje. De officier van justitie eiste 2 weken geleden dat de verdachte 8 jaar celstraf zou krijgen. Ter zitting zweeg de Helmonder.
De rechtbank overweegt in de strafmotivering dat de verdachte “op laffe wijze, voorzien van vuurwapens”, geweld heeft gepleegd tegen de slachtoffers. Bovendien heeft hij welbewust een levensbedreigend gevaar veroorzaakt voor het slachtoffer dat hij tegen het hoofd schopte. Het is volgens de rechtbank puur geluk, en niet te danken aan de verdachte, dat deze man het heeft overleefd zonder levensbedreigende verwondingen. Beide slachtoffers hebben in hun dagelijks leven nog steeds last van de herinnering aan het geweld. Dat de verdachte geen enkele spijt heeft betuigd van zijn handelen en geen medeleven heeft getoond met de slachtoffers, werkt in zijn nadeel.
De verdachte heeft de strafbare feiten gepleegd binnen de proeftijd van soortgelijke delicten waarvoor een voorwaardelijke gevangenisstraf was opgelegd. 3 Van deze voorwaardelijke straffen worden nu ten uitvoer gelegd. Het gaat om celstraffen van respectievelijk 5 maanden, 4 maanden en 1 week.

Beantwoorden

Goedzo???? opruimen die zooi

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *