Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.139 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Dankzij een cheque van 1500 euro van Ladies’ Circle 76 Helmond is de geplande gezinskamer op de kinderafdeling van het Elkerliek weer een stapje dichterbij. Deze serviceclub voor jonge dames bracht dat geld bijeen door een Valentijnsactie te houden. Het opgehaalde geld wordt besteedt aan de inrichting van deze ontspanningsruimte voor jonge patiëntjes en hun bezoek.
“Er wordt een huiskamer gecreëerd voor gezinnen die veel en langdurig in het ziekenhuis verblijven. Tot nu toe kan men alleen naast het bed van het kind zitten op een klapstoeltje. Het is hoog tijd dat daar verandering in komt!” Dat meldde Ladies’ Circle 76 Helmond bij de aankondiging van hun Valentijnsactie.
De gezinskamer komt er mede dankzij een eenmalige bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Want een ziek kind kan niet zonder de ouders en andersom vindt dat fonds. Het Elkerliek ziekenhuis start in het najaar met de realisatie van de gezinskamer.

In de reactie hieronder een update.

1 reactie:

Update:
Gezinskamer ‘HOOM’ in het Elkerliek gisteren geopend
Op de afdeling Kind & Jeugd van het Elkerliek ziekenhuis is gisteren de nieuwe gezinskamer geopend. Deze gezinskamer is vooral bedoeld voor ouders en naasten, om in een huiselijke omgeving het ziek-zijn van hun kind even te kunnen vergeten. ‘HOOM’, zoals de gezinskamer wordt genoemd, is mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds, JCI Peelland, De Ster, Ladies Circle 76 Helmond, Kerst-a-la-Carte, Chipsoft, Lande Group en de Vrienden van het Elkerliek.
“We zijn erg blij met deze gezinskamer” vertelt afdelingsmanager Helma Hertenberg. “Er was onvoldoende ruimte op de afdeling voor ouders en andere naasten van patiënten om even te ontspannen. Terwijl dat wel vaak heel welkom is. Een moment voor jezelf als je kind rust of een onderzoek ondergaat. Dat we dit nu kunnen bieden is heel fijn.”
Kind & Jeugd richt zich op kinderen en jeugdigen in de leeftijd van nul tot 21 jaar. Ook de afdeling zelf wordt binnenkort aangepakt, met als doel de afdeling en zorgprocessen meer op de brede doelgroep toe te spitsen. Zo krijgen de dagbehandeling en meerdaagse opname hun eigen route over de afdeling. Ook allergologie, een speerpunt van Kind & Jeugd Elkerliek, krijgt daarin een eigen plek. Het zorgproces loopt tijdens de verbouwing gewoon door.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *