Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.222 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De politie arresteerde vandaag een 37-jarige Helmonder omdat hij meerdere fietsendiefstallen gepleegd zou hebben bij de NS-fietsenstalling in Best. Hij liep tegen de lamp dankzij tips via social media.
Omdat daar de afgelopen tijd geregeld fietsen werden weggehaald, begonnen gemeente en politie samen een project om de stalling veiliger te maken en de opsporing van de dieven te vergemakkelijken. Daarbij werden onder meer beveiligingscamera’s ingezet. Die registreerden op zaterdagavond 24 december 2016 de diefstal van een e-bike met een nieuwwaarde van ongeveer 2500 euro. Hij ging er toen vandoor op dezelfde witte dames transport-fiets als waarmee hij aankwam. Een half uurtje later kwam hij terug en vertrok vervolgens te voet met de gestolen elektrische fiets.
Omdat de man op de camerabeelden niet bekend was bij de politie, werden de beelden in januari op www.politie.nl/gezocht gezet. Vervolgens werden die beelden ook gedeeld via diverse facebookpagina’s van de politie. Naar aanleiding daarvan kwamen 2 anonieme tips over de verdachte binnen. De politie is naar hem op zoek gegaan maar dat leverde niet meteen een resultaat op. De man, die inmiddels wist dat hij werd gezocht, meldde zich vandaag zelf bij het politiebureau in Best. Hij is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De politie vermoedt dat hij meerdere fietsendiefstallen heeft gepleegd.

1 reactie:

Vaak gezien in helmond centraal station….in de fietsen stalling . deze fietsendief !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *