Buiten is het 19 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Komende zaterdag, op de Dag van de Duurzaamheid, lanceren de gemeente en Energiehuis Helmond een actie voor Helmonders met een eigen woning. Huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een gratis advies over het besparen van energie in hun woning. Daarbij ontvangen zij ook een energiebespaarbox met materialen zoals ledlampen en tochtstrips. Onafhankelijke energiecoaches van het Energiehuis verzorgen de adviezen en willen zo de komende maanden 2.500 Helmonders helpen met het verlagen van hun energierekening.
De actie is mogelijk dankzij de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) van de Rijksoverheid. Doel is om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Denk aan het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie of tochtstrips en het gebruik van ledlampen. De energiecoaches kunnen daarnaast ook adviseren over de mogelijkheden van bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen.
Inwoners met een koopwoning kunnen zich aanmelden voor een energieadvies via www.allelichtenopgroen.nl/energiecoach. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt met de energiecoach. De afspraak kan plaatsvinden in de woning zelf of in het Energiehuis aan de Torenstraat. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus. Maar een telefonisch of online (video consult) energieadvies is ook mogelijk.
Tijdens de afspraak met de energiecoach of kort na het telefonische of online adviesgesprek, ontvangen de bewoners een gratis energiebespaarbox. Hierin zitten producten waarmee ze direct energie kunnen besparen: ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Ook bevat de box informatie met allerlei praktische tips over energiezuinig gedrag.
Wethouder Duurzaamheid Antoinette Maas: “Wie wil dat nou niet, besparen op de energierekening! Goed voor de portemonnee én voor het milieu. Energie die we besparen hoeven we immers ook niet op te wekken. Ik ben dan ook heel blij met de energiecoaches. Zij staan klaar om inwoners advies te geven over besparingsmogelijkheden. Dat kan van alles zijn. Van kleine dingen zoals het dichten van kieren met een tochtstrip. Tot grotere ingrepen zoals het isoleren van het dak of de aanschaf van zonnepanelen. De energiecoaches kijken per woning wat er mogelijk is. Ze zijn onafhankelijk, weten raad en helpen onze inwoners graag op weg. Maak er vooral gebruik van, zou ik zeggen!”
De actie in Helmond loopt volgens de landelijke RRE-regeling tot 31 maart 2021 en geldt alleen voor koopwoningen. Op dit moment werkt de Rijksoverheid aan een vervolg op de regeling voor volgend jaar. Die zou dan mogelijk ook voor huurwoningen gaan gelden.

6 reacties:

Zou graag wel energie willen besparen voor een beter milieu voor nu en later maar weet niet hoe 🤷‍♀️Dus advies is nooit niet mis

Beantwoorden

Gratis gaat de zon op en weer onder.

Beantwoorden

Ik snap het niet…. Volgens die kloothommels in Brussel (EU, EP) moeten we over 10 jaar 60% minder Co2 uitstoot hebben, sowieso raar omdat we zonder Co2 allemaal dood gaan, maar goed.
Ze hebben er werkelijk ALLES voor over om dat idiote doel te bereiken, ALLES.
En nu kunnen we een doosje ophalen met wat LED lampen, fantastisch.
Waarom is het niet zo door die klungels in Brussel geregeld (omdat geld geen enkele rol speelt, en absurde ideeën niet bestaan (kijk en luister naar onze landsgek Fransje)), dat energie besparende maatregelen voor iedereen in de EU gratis zijn, rekening rechtstreeks naar Brussel.
Dat zet tenminste zoden aan de dijk!

Beantwoorden

En als je een huurwoning hebt waar het tocht bij alle deuren, waar nog enkel glas in de voordeur zit, en waar het niet warm te stoken is, mag je het zelf uitzoeken…

Beantwoorden

Er wordt sterk aangeraden om je huis te ventileren, waarom zou je dan alles volproppen met tochtstrips en schuimstrips (die in het pakket zitten) om je huis luchtdicht te maken?

Beantwoorden

@twanneman ventileren doe je met ramen en deuren. Kieren zet je niet open en dicht als het steenkoud is… daarom

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *