6reacties

Gratis Helmondse compost in oktober

Het is bijna weer compostmaand in Helmond. Daarom kun je in oktober de hele maand gratis compost bij de milieustraat halen. Tenminste, zolang de voorraad strekt want op = op.
Je mag tot 1 volle aanhangwagen per keer meenemen. De compost laad je zelf in, dus (zo waarschuwt de gemeente) vergeet je schop niet mee te nemen. 
Het GFT+E-afval (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) dat we scheiden, wordt verwerkt tot compost. Daarin zitten voedingsstoffen die planten en bloemen beter laten groeien. Door het scheiden worden afvalverwerkingskosten bespaard en kun jij die compost gratis ophalen.

Gebruik deze compost niet in een moestuin. Want er kan PFAS in de compost zitten zo meldt de gemeente nadrukkelijk. Dat zit in bijna alles tegenwoordig, zelfs in de compost die het tuincentrum verkoopt. Omdat compost wordt gemaakt van GFT+E-afval, komt er via jouw afval ook PFAS in deze compost. Hoe minder PFAS je binnenkrijgt, hoe beter laat de GGD weten. “Gebruik het daarom dus niet om groenten, fruit of ander voedsel te verbouwen.”
Je kunt alleen op afspraak een bezoek brengen aan de milieustraat op de Gerstdijk 1. Je kunt voor maandag tot en met vrijdag een afspraak maken tussen 13.00 en 17.00 uur. Zaterdags is de milieustraat open van 08.30 tot 16.00 uur.

In de reacties hieronder staat een update.