Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.688 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Helmondse ondernemers in moeilijkheden kunnen voortaan kosteloos terecht voor hulp bij ‘155-red-een-bedrijf’. Daar kunnen zij sparren en advies krijgen over de bedrijfsvoering. Dit is mogelijk omdat de gemeente zich heeft aangesloten bij dat neutrale 155-platform.
Het doel van ‘155-red-een-bedrijf’ is om tijdig in contact te komen met ondernemers die in zwaar (financieel) weer verkeren of daarin terecht dreigen te komen. Hun problemen zijn vaak heel divers en kunnen liggen op het vlak van bedrijfsvoering, commercie en/of financiën. Met ‘155-red-een-bedrijf’ kan de ondernemer via telefoon of internet laagdrempelig gratis hulp vragen. Na een face-to-face intake kan een ervaren adviseur de juiste analyse maken en eventueel samen met de ondernemer tot effectieve oplossingen komen. Het blijkt namelijk dat door tijdige signalering het tij vaak nog kan worden gekeerd.
De kosten voor de gemeente Helmond voor deze vorm van dienstverlening zijn 6.050 euro per jaar, aldus B&W. Na een jaar volgt er een evaluatie om te bezien of voortzetting wenselijk is.
Bij ‘155-red-een-bedrijf’ van het Instituut Midden- en Kleinbedrijf (IMK) zijn op dit moment de onderstaande gemeenten aangesloten: Arnhem, Barneveld, Bergen op Zoom, Den Haag, Ede, Elburg, Hilvarenbeek, Ooststellingwerf, Rhenen, Roosendaal, Steenbergen, Valkenburg aan de Geul, Veenendaal, Woensdrecht, Zutphen en de Provincie Friesland (Ondernemersimpuls Friesland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *