Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Vanuit het oogpunt van de bodemhygiëne is het Havenpark geschikt voor het huidige gebruik als tijdelijk park. Echter, tijdens de bodemsanering is in het diepere grondwater verontreiniging met oplosmiddelen ontdekt, zo laat de gemeente weten. De ernst en omvang van die verontreiniging zal nader in kaart worden gebracht.
Het bestemmingsplan van dit terrein staat ook andere vormen van (gevoeliger) gebruik toe dan het huidige tijdelijke park. Daarom moeten alle wijzigingen in het gebruik van de bodem vooraf schriftelijk worden gemeld bij het college van burgemeester en wethouders. Naar aanleiding daarvan wordt bepaald of er dan aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn.
In juni 2013 werd begonnen met de sanering van het veelbesproken voormalige Obragasterrein. Die sanering zou ongeveer een half jaar duren. In de tussentijd kreeg het terrein de tijdelijke bestemming stadspark en in april 2014 werd de  inrichting ervan bekend.

5 reacties:

Geen wonder dat die bodem sterk vervuild is, heeft een tankstation gestaan en vanalles is er in de grond gestopt. Opvallend veel werknemers kregen kanker…..

Beantwoorden

Op deze plek moet niet meer gebouwd gaan worden. Dit evenemententerrein is zo gunstig gesitueerd, dat Helmond deze kans niet meer voor een 2e keer krijgt.
Al worden er 60 winkels bijgebouwd, GROTE broer Eindhoven valt niet te overbluffen.

Beantwoorden

Niet alleen de grond is vervuild, het hele park is vervuild! Onlangs ben ik er eens doorheen gewandeld en geschrokken van de grote hoeveelheden hondenpoep die er liggen ondank de uitlaatstrook tegenover de bieb.
Daar mag ook wel wat aan gedaan worden.

Beantwoorden

Dat gaat de gemeente dus weer extra geld kosten. Slimme afspraak van Obragas destijds, die wisten natuurlijk hoe vuil ze die grond hadden gemaakt.

Beantwoorden

Het hele grasveld is sowieso een grote vuilnisbelt, de grond is niet gefilterd voordat het ingezaaid is, dus er liggen tussen het gras: gruis, stenen, hard plastic scherven, stukken pvc pijp, veel glas, en zelfs metaal/ijzer stukken “verborgen”.
Potje voetballen met je kinderen kan dus al ernstig letsel geven. Een sliding maken is sowieso uit den boze, maar ook een simpele valpartij kan al verkeerd uitpakken.
Grasveld is dus volkomen ongeschikt als sport en speelveld!
En ja er ligt inderdaad ook veel hondenpoep!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *