Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.186 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

De 2 waterstofbussen die in de provincies Groningen en Drenthe proefritten rijden, tanken in Helmond omdat er daar in het noorden geen tankstation in de buurt is. Ze worden per oplegger naar Helmond gebracht en daarna weer zo teruggebracht naar Groningen, dat meldde de omroep RTV Noord vanmiddag. Omdat die afstand op en neer zo’n 500 kilometer is, is het zinloos de bussen zelf dat retourtje te laten rijden.
Deze milieuvriendelijke openbaar vervoerbussen stoten geen CO2 uit, het enige restproduct is water. Een half jaar geleden meldde de provincie Groningen over die nieuwe bussen: “Waterstofbussen kunnen dezelfde afstand afleggen als dieselbussen. Ook het tanken van waterstof gaat net zo snel als het tanken van diesel of benzine.” Wellicht gaat het tanken net zo snel, maar er moet daarvoor dus eerst een aardig ritje (op diesel?) naar het tankstation op de Helmondse Automotive Campus worden gemaakt. Zij konden ook gaan tanken in Rhoon bij Rotterdam, maar kozen voor onze stad.
De Groningse waterstofbussen zijn overigens niet de eerste die naar Helmond komen om te tanken. Ook de streekbus tussen Arnhem en Apeldoorn, die inmiddels noodgedwongen als stadsbus in Apeldoorn zou rijden, komt in Helmond tanken.

In de reacties hieronder staat een update.

16 reacties:

Een Quibus die dat verzint om het milieu te sparen.

Beantwoorden

Dit land is he-le-maal gestoord!!!!!

Beantwoorden

Incompetentie van de bovenste plank

Beantwoorden

Beantwoorden

De doorgeslagen milieugekte!
Maar gegeven deze belachelijke situatie, als ze die bussen nu eens inzetten als openbaar vervoer van Groningen via de tussenliggende grote steden naar Helmond en vice versa? Dan kunnen ze in Helmond tanken en wordt er nog wat milieu-voetstappen (of hoe dat dan ook heet) en geld mee verdiend.

Beantwoorden

Dus de luchtvervuiling mag overal behalve in Groningen?

Beantwoorden

Hier is toch helemaal niks mis mee,ik ga ook altijd naar groningen naar de aldi als daar de kratjes bavaria 3 voor een tientje zijn. misschien een geniaal idee,als ze nu die bussen volstoppen met die kratjes kunnen ze hier afgeleverd worden,scheelt toch weer een milieubelastend ritje.

Beantwoorden
TLC gehalte te hoog

toch sterk spul die nederwiet.

Beantwoorden
THC gehalte te hoog

@Alice van Lierop op woensdag 2 augustus 2017 om 07:44:

In Groningen hebben ze al aardbevingen. Daar kunnen ze niet ook nog eens luchtvervuiling bij hebben.

Beantwoorden

Mooie mop

Beantwoorden

Beter daar laten en op diesel rijden. Milieuvoordeel heft zichzelf hiermee op.

Beantwoorden

zijn maar 2 plekken in nederlandm et een waterstof tankstation, Helmond en ik geloof rotterdam. Ze kunnen die bussen beter in Helmond en omstreken laten rijden. maar het zal wel weer 1 of ander subsidie potje zijn wat ze beter aan andere zaken kunnen besteden dan het nutteloos op en neer rijden van bussen om te tanken.

Beantwoorden

Dit is de omgekeerde wereld gelijk stoppen die onzin

Beantwoorden

Aanvullende tekst op de bus zou moeten zijn: “Maar om te tanken rij ik op een dieseldampende dieplader mee van Groningen helemaal naar Helmond vice versa……”! #kanniewaarzijn
Er is geen vergunning voor een tijdelijk tankstation….
Zucht….met CO2….dat dan weer wel…

Beantwoorden

Over idioterie gesproken

Beantwoorden

Update:
Groningse waterstofbussen niet meer naar Helmond om te tanken
De waterstofbussen uit Groningen en Drenthe worden niet meer op een dieplader naar Helmond gereden om bij ons waterstof te tanken. Dat liet een woordvoerder van busmaatschappij Qbuzz vandaag aan RTV Noord weten.
Omdat de geplande waterstoftankstations in Delfzijl en de stad Groningen nog niet klaar zijn, komt er nu een tussenoplossing. Over een maand kan er getankt worden bij een ander tankstation in de stad Groningen dat dan klaar is. ‘De waterstoftanks van de bussen zitten nu vol’ zegt de woordvoerder. ‘We gaan nog enkele proefritten maken, maar we gaan spaarzaam om met de brandstof. Daardoor hoeven we niet meer naar Brabant’.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *