Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.243 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

De provincie Noord-Brabant voert van eind september tot en met begin november groot onderhoud uit aan de N612. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en lopen vanaf de rotonde aan de Rijksweg A67 tot aan de komgrens van de gemeente Helmond. Voor weggebruikers en omwonenden van deze weg langs het kanaal worden omleidingsroutes ingesteld.
De werkzaamheden zijn:
• vernieuwen van de asfaltdeklaag van de N612,
• vervangen van de geleiderail aan de zijde van de Zuid-Willemsvaart,
• energiezuiniger maken van diverse verlichtingsinstallaties,
• vervangen van lussen en software van de verkeerslichten bij de Rochadeweg.
De verharding en de stalen geleiderail van de weg zijn aan het einde hun de technische levensduur. De aanwezige verlichting en het fietspad voldoen niet meer aan de provinciale kwaliteitseisen en de weg is niet duurzaam veilig ingericht. Er is een matige tot slechte afwikkeling van het verkeer en de berm onder de geleiderail is verontreinigd. Ook speelt er een geluidsprobleem nabij enkele woningen langs deze provinciale weg.

In de reacties hieronder staat een update.

9 reacties:

Als ik dagelijks zie hoeveel woon-werkverkeer er over dit gedeelte van de weg rijdt, mag ik HOPEN dat ze de omleidingsroutes voldoende robuust maken (tijdelijk geen verkeersbelemmers), dus qua breedte en mogelijkheid tot extra escapes bij calamiteiten bieden, want anders beleven we dagelijks een verkeersinfarct.

Beantwoorden

Hopelijk zetten ze een mooie route uit.

Beantwoorden

Komt er een kaart met een overzicht van de omleidingen?

Beantwoorden

Goede vraag, bij haalmeeruitdeweg is nog steeds het antwoord zoek!

Beantwoorden

Op de website van de provincie is gereageerd:
“De werkzaamheden starten op maandag 25 september en duren tot begin november. Verkeer richting het noorden, vanaf de A67 heeft behoudens enkele weekendafsluitingen altijd doorgang. Vice versa is gefaseerd gestremd. De omleidingsroutes lopen via de N279 als je richting het zuiden wilt. ”

https://www.brabant.nl/dossiers/dossiers-op-thema/verkeer-en-vervoer/wegen/nieuws-wegen/2017/groot-onderhoud-someren-helmond-n612.aspx

Beantwoorden

Update (met dank aan Bram Regtien en in antwoord op Ingrid):
De omleidingsroutes de komende 5 weken
Maandag om 06.00 uur begint het groot onderhoud aan de N612. Gaat alles volgens de planning dan zijn de werkzaamheden maandagochtend 30 oktober om 06.00 uur gereed. Behalve het eerder (bovenaan) genoemde werk worden tijdens deze 5 weken ook de asfaltdeklaag van het aanliggende fietspad vervangen en de verzorgingsplaats langs de N612 (die op dit moment is afgesloten) in zijn geheel verwijderd.
De wegwerkzaamheden vinden plaats in 2 fases. Gedurende beide fases wordt de bereikbaarheid van de diverse woningen en bedrijven zo goed mogelijk gewaarborgd, zo laat onze gemeente weten. In sommige gevallen zal dat (nader af te stemmen) maatwerk worden.
Het werk wordt uitgevoerd door de combinatie Dura Vermeer en Ploegam. Nadat ze daarmee klaar zijn, zullen er nog 2 weken bomen worden gerooid. In dit document (pdf) een gedetailleerder overzicht wat er precies wanneer gebeurt.
De omleidingsroutes met de fasering:

Fase 1: Van de rotonde bij de A67 tot aan de kruising met de Rochadeweg
Tijdens de eerste fase 1 (doorlooptijd 2 weken) is het op doordeweekse werkdagen mogelijk om te rijden vanuit de A67 tot aan de Rochadeweg. Vanaf de Rochadeweg tot Helmond is de N612 in deze periode van 2 zijden toegankelijk voor verkeer. Het verkeer vanuit Helmond richting de A67 wordt omgeleid via de Rochadeweg en de N279.
Maar let op: in het weekend van 29 september (19.00 uur) t/m 2 oktober (06.00 uur) wordt het verkeer tussen de A67 en Rochadeweg tweezijdig omgeleid via de N279 en de Rochadeweg. En in het weekend van 6 oktober (19.00 uur) t/m 9 oktober (6.00 uur) wordt het verkeer tweezijdig omgeleid via de Vossenbeemd / Varenschut / Rochadeweg en N279. De N612 is gedurende die weekenden namelijk volledig afgesloten tussen de Rochadeweg en de A67

Fase 2: Van de kruising met de Rochadeweg tot de komgrens van Helmond
Tijdens de tweede fase 2 (doorlooptijd 3 weken) is het op doordeweekse werkdagen mogelijk om te rijden vanuit de Rochadeweg tot aan Helmond. Vanaf de A67 tot aan de Rochadeweg is de N612 in deze periode van 2 zijden toegankelijk voor verkeer. Het verkeer vanuit Helmond richting de A67 wordt omgeleid via de Vossenbeemd / Varenschut en Rochadeweg.
In het weekend van 20 oktober (19.00 uur) t/m 23 oktober (06.00 uur) wordt het verkeer tweezijdig omgeleid via de Vossenbeemd / Varenschut en de Rochadeweg. Want ook dan is de N612 volledig afgesloten.

Beantwoorden

Dat wordt dan vast weer extra verkeersdruk voor de naastgelegen Lungendonk. Een weg waar vaak onverantwoord hard gereden wordt en waarvan het wegdek in slechte staat verkeert. Het zou fijn zijn als de gemeente die weg ook aan zou pakken. Rondom de werkzaamheden aan de N612 gaan er volgens mij problemen ontstaan op deze Lungendonk.

Beantwoorden

Zal vanavond het goede nieuws aan mijn buurman vertellen. Hij klaagt al jaren over dat lange saaie stuk dat hij dagelijks langs het kanaal moet rijden. Die gaat nu een ander stukje van de omgeving zien. 🙂

Beantwoorden

Op de fiets gelukkig geen last van????????

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *