Buiten is het 8 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.325 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Waterschap Aa en Maas heeft hoge concentraties blauwalg gemeten in het Eindhovens Kanaal (officieel “Eindhovensch Kanaal”) in Helmond. Zie de foto rechts die we vrijdag richting Helmond maakten vanaf de Oudvensebrug in Mierlo-Hout. Daar werd een jaar geleden ook blauwalg aangetroffen. “Aangezien de Goorloop en Schootense Loop in verbinding staan met dit kanaal, geldt dat waarschijnlijk ook voor deze lopen. In de Traverse, delen van de Zuid-Willemsvaart, het Wilhelminakanaal en de Donkervoortseloop is al langer blauwalg aanwezig maar niet in dezelfde hoeveelheden” meldt het waterschap schriftelijk. Zie ook deze plattegrond.
Contact met water met deze bacterie kan zorgen voor gezondheidsklachten, niet alleen bij mensen maar ook bij (huis)dieren zoals honden. Ook bij waterrecreatie zoals kanoën, roeien en vissen is het verstandig rekening te houden met blauwalg. Het advies is om niet met het water in aanraking te komen. Daarom raden zij activiteiten af in sloten en kanalen, waar vermoedelijk blauwalg aanwezig is. Wil je gaan zwemmen in natuurwater, dan adviseert het waterschap om dit alleen in officieel zwemwater te doen. Deze zijn te vinden op www.zwemwater.nl. De zwemwaterkwaliteit van de wateren op die site wordt regelmatig gecontroleerd.
Heb jij het idee dat er blauwalg in de sloot zit, dan vraagt het waterschap Aa en Maas dit hen te melden via 088-17 88 000 of de website www.aaenmaas.nl. Als het waterschap heeft vastgesteld dat er inderdaad sprake van is, plaatst de gemeente indien mogelijk borden om mensen te waarschuwen het water te mijden. Op de website van waterschap Aa en Maas staan alle plekken waar blauwalg is geconstateerd.

7 reacties:

En in het kanaal bij de stad? Daar moet je as zondag suppen met Urban Matterz

Beantwoorden

T is extreem dit jaar!

Beantwoorden

Staan er inmiddels geen waarschuwingsborden?

Beantwoorden

@Henry Claassen op woensdag 18 september 2019 om 21:53:

Ik heb de mijne voor de zekerheid aangelijnd gehouden. Die wil er wel eens inspringen.
Bij het 040-Kanaal geen bord gezien, wel gekeken maar het was best donker net.

Beantwoorden

die hond van mij is af gelopen weekend met spoed op genomen bij de dierenarts…..heeft ook regelmatig in het kanaal gezwommen in helmond op het stuk van helmond noord op de hoogt van de braakbrug tot aan het stuk bij de eeuwsels…als het goed is komt vandaag het bloedonderzoek binnen en weten we meer…..maar ze was er zo erg aan toe dat ze bijna was overleden…..gelukkig was ik er op tijd bij ze was al helemaal geel aan het worden dus er is wel een duidelijke ernstige lever en nier ontsteking waardoor ze nu helemaal door gespoeld wordt en met zware medicatie……

Beantwoorden

Kunnen we het Eindhovensch Kanaal niet hernoemen tot Erwtensoepkanaal?

Beantwoorden

Goorloop staat niet in verbinding met het kanaal, deze gaat via een buis er onderdoor

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *