Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Het Helmondse Fashionwheels en Centraal Boekhuis (CB) uit Culemborg willen hun fashion logistieke activiteiten onderbrengen in een joint venture. Die 2 grote logistieke dienstverleners maakte gisteren bekend dat zij 8 dagen eerder een intentieverklaring tekenden. De combinatie CB/Fashionwheels wordt 1 van de leidende spelers in de fashion logistiek in West-Europa volgens beide bedrijven. Individueel staan zij op respectievelijk nummer 23 en 54 in de top 100 van alle logistiek dienstverleners in Nederland.
Mark Fransen (CEO en mede-oprichter van Fashionwheels) wil met de joint venture zijn logistieke processen verbeteren, onder meer door vergaande mechanisatie en uitbreiding van het dienstenpakket. “CB heeft een aantal van deze zaken al gerealiseerd in andere markten. Van die kennis en capaciteiten kunnen we in een samenwerking direct profiteren. Fashionwheels heeft op haar beurt reeds lange tijd specifieke kennis van de fashion markt en de infrastructuur in huis die nodig is voor dit specialisme binnen de logistiek. De combinatie van beide bedrijven biedt enorme mogelijkheden” aldus Fransen.
Fashionwheels werd in 1996 opgericht en opereert vanuit 3 locaties in Helmond. Fashionwheels heeft 200 vaste medewerkers in dienst, aangevuld met zo’n 100 tijdelijke medewerkers tijdens de piekperiodes in januari, februari en juli, augustus, september. Daarnaast zijn er dagelijks ook 50 chauffeurs in opdracht van het bedrijf onderweg. Die 350 mannen en vrouwen bieden diensten binnen de mode-logistiek variërend van lucht- en zeevracht, warehousing, voorraadbeheer, douane- en fiscale afwikkeling, e-commerce logistiek en winkeldistributie door heel Europa. Zie hieronder hun bedrijfsfilm.

Logistiek dienstverlener Centraal Boekhuis heet sinds een jaar CB. Belangrijke reden voor de naamswijziging is dat het bedrijf zich naast de boekendistributie nu ook begeeft op de nieuwe markten mode en zorg. Hun streven is om in 2015 ruim een kwart van de omzet in die nieuwe sectoren te realiseren. Dit ruim 140 jaar oude bedrijf biedt logistieke diensten, e-commerce logistiek, financiële en informatie- en communicatiediensten. Hun distributienetwerk bedient de Nederlandse en Belgische markt. Met ruim 800 medewerkers realiseerden zij vorig jaar een omzet van 87 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *