Buiten is het 3 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.804 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Een grote politieactie vandaag, waarbij honderden agenten uit Nederland en België zijn betrokken, is afgerond. De actie hield verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs, zoals amfetamine.
Vanmorgen viel de politie vanaf 05.00 uur binnen op in totaal 25 adressen in Bergeijk, Best, Waalre, Utrecht, Pelt (B), Eindhoven, Schiedam, Helmond en Valkenswaard. Er werden 10 verdachten opgepakt.
Ze worden verdacht van de productie van en handel in synthetische drugs en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zijn tussen de 20 en 34 jaar oud. Hoofdverdachte in de zaak is een 32-jarige man uit Bergeijk. Hij zou een leidende rol hebben gehad en werd in Bergeijk aangehouden door een arrestatieteam.
Tot ongeveer het middaguur werden de locaties uitgebreid doorzocht. Er werden telefoons en andere gegevensdragers in beslag genomen voor verder onderzoek en er werd ongeveer 3 kilo aan synthetische drugs in beslag genomen. Gedurende de dag werden ongeveer 250 agenten in Nederland ingezet en 25 in België. 
De politie en het Openbaar Ministerie zijn tevreden met de resultaten van de actiedag: ‘Dit soort grote operaties vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en planning. Het is goed dat de meeste verdachten zijn aangehouden. Wij verwachten de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten’, zo laat het onderzoeksteam weten. De verdachten zitten vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

3 reacties:

Nu moet al die moeite nog vertaald worden door ongekend onafhankelijke rechters.
Ik denk dat het allemaal vergeefse moeite, zal blijken, een grote afleidingsmanoeuvre.
Please, proof me wrong

Beantwoorden

@Andre op woensdag 10 november 2021 om 15:35:

De onafhankelijke rechters weten dat het dweilen blijft met de kraan open.

De organisatoren weten echt wel de jongens te ronselen aan wie het grote geld wordt voorgespiegeld. Gouden bergen worden de toekomst. De organisatoren geen met het geld lopen en de loopjongens verschijnen voor de rechter.
Generatie na generatie loopt in de val.

Als je elke dag gokt realiseren zich de gokkers niet dat het casino een zelfverdienmodel heeft. En niet bestaat in het belang van de gokker.

Beantwoorden

Komen 30 jaar te laat, men ziet door de bomen het bos niet meer! Door de vingers zien, valt wel mee en meer van dat soort uitspraken. Het is ze (de politie en overheid!) totaal ontgaan en reageren altijd pas achteraf, zeg maar als het kalf verdronken is, men heeft er totaal geen grip meer op. Daarbij mag men ook de vraag stellen hoeveel ‘van die overheids mensen’ gebruiken zelf ook van die troep? Te laat, nogmaals te laat, altijd te laat!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *