Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.415 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De politie hield donderdagavond tussen 19.00 uur en 1.00 uur een grote integrale handhavingsactie op 4 locaties: op Oostende en de Steenovenweg in Helmond en op de N279 in Asten en de Helmondsingel in Deurne.

Oostende gisteravond, foto door Harrie Grijseels

In totaal werden bijna 3000 voertuigen gecontroleerd. 779 bestuurders werden aan een blaastest onderworpen. Daarvan bleken er 4 teveel te hebben gedronken. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was ruim 1,0. Van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd, tegen de anderen is proces-verbaal opgemaakt. Ook 25 andere bestuurders kregen een prent voor overtredingen als rijden zonder geldig rijbewijs en rijden zonder gordel.
Door de politie zijn verder 5 aanhoudingen verricht. In 4 gevallen ging dat om een overtreding op de Wet Wapens en Munitie, 1 persoon werd aangehouden wegens belediging. 3 Personen liepen tegen de lamp omdat ze nog een boete hadden openstaan. In totaal werd een bedrag van ruim 2600 euro geïnd.
Door de belastingdienst werden 14 mensen betrapt met een openstaande belastingschuld. Ter plaatse is er een totaalbedrag van ruim 13 duizend euro geïnd. Ook werd er 1 voertuig in beslag genomen vanwege een openstaande schuld van 60.000 euro.
De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft 2 overtredingen geconstateerd in verband met de wet personenvervoer. Het RDW heeft aan alle gecontroleerde voertuigen in totaal 184 overtredingen geconstateerd vanwege technische gebreken. Een aanhanger is in beslag genomen vanwege een weggefreesd chassisnummer. Hier zal de Technische Recherche nader onderzoek naar gaan doen. De Douane constateerde geen overtredingen gedurende de controle.
In totaal werkten 90 mensen mee aan deze controle. Ruim 60 daarvan waren medewerkers van de politie. De overigen waren medewerkers van ketenpartners als de Douane, de Belastingdienst, Veilig Verkeer Nederland, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
Deze integrale verkeerscontrole was primair gericht op de Wegenverkeerswet (rijbewijzen, alcoholgebruik), maar had ook als doel het bestrijden en voorkomen van woninginbraken. De donkere dagen zijn immers weer begonnen en uit politiecijfers blijkt dat de kans om slachtoffer te worden van een woninginbraak tussen oktober en april 50% hoger ligt dan in de rest van het jaar. In deze periode onderneemt de politie ook extra actie onder de noemer van het project “Donkere Dagen Offensief. In dit kader kan de controle gisterenavond ook gezien worden.

2 reacties:

super,deze actie’s sta ik helemaal achter,alleen vervelend voor de medewerkers want die zitten natuurlijk ook liever thuis lekker op de bank onderuit,je moest eens weten wat er snachts allemaal rondrijd wat het daglicht niet kan verdragen,heb je niets te verbergen dan zijn deze actie’s ook niet van toepassing op jou.
je zou maar aangereden worden door een of andere dronken gast die thuis kinderen heeft maar totaal niet aan andermans kinderen denkt mafkezen zijn het.

Beantwoorden

Goede actie ……….haal het uitschot van de maatschappij maar van de weg

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *