Buiten is het 1 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 104.131 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Volgende week dinsdag (12 oktober) van 09.30 tot 16.00 staat de gemeente met het project Rent a Boa in de Rijpelberg. Rent a Boa is een project waarbij inwoners direct invloed krijgen op de inzet van de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa). Inwoners van de Rijpelberg kunnen bepalen waar zij die dag graag extra aandacht voor willen in hun wijk. Je kunt daartoe jouw aandachtspunten tot en met maandag online doorgeven. Denk hierbij aan parkeeroverlast, afvaldumpingen, jeugdoverlast, hondenpoep en loslopende honden of andere zaken die in de wijk spelen.
Boa’s zijn tijdens de actie natuurlijk vooral op pad in de wijk om de aangemelde meldingen af te handelen. Naast de boa’s zijn ook professionals van andere organisaties tijdens de actiedag in de wijk aanwezig. Zij staan bij een tent bij Jumbo aan het Wederhof. Een ieder is daar welkom voor een gesprek en een kop koffie met de boa’s.
In november volgt een tweede actiedag in een andere wijk zo laat de gemeente weten. Aan die dag zal dan ook de politie deelnemen.

12 reacties:

Goed initiatief!! Hopelijk veel respons van de wijkbewoners, er is rottigheid immers.

Beantwoorden

Dat ze de volgende keer maar op de stoep gaan staan om die achterlijke rotkoppen op de camera te zetten
Moeten wij gvd maar s proberen midden op de weg te staan bah bah kijk ze staan die afgekeurde WW’ers

Beantwoorden

Dus ze hebben wel tijd om koffie tedrinken ipv echt tegaan werken

Beantwoorden

Helaas nu te laat. Parkeeroverlast rijpelberg berkendonk e.o is gezien het weer nu inmiddels voorbij. Helaas gebeurde er in die mooi weer tijd helemaal niets. Mensen van heinde en verre eindigden daar met alle gevolgen van dien. Ze eindigen in de straat in plaats van bij de parking vd plas. Misschien kunnen ze in de avonduren nog wel een rondje maken, schijnt nogal raak te zijn in omgeving tunnel en berkendonk plas.

Ook kunnen ze misschien rondje wijk lopen met bak koffie komen ze vanzelf wel wat tegen. Het is maar wat en of je het wel wil zien.

Beantwoorden

@Remko tilburgs op dinsdag 5 oktober 2021 om 16:32:

nou nou, kan het wat minder? Jeetje vind dit wel erg negatief.

Beantwoorden

Mooi initiatief vind ik.
Maar ik sprak vanochtend een paar wijkbewoners die me dit topic lieten zien. Wat een bagger daar uitkwam, zo negatief. Met dat soort mensen ga je de oorlog niet winnen. Ik heb niet het idee dat het ooit met de Rijpel goedkomt.

Beantwoorden

Staat geen sterke wietlucht bij als aandachtspunt op dit online formulier, of ruiken ze dat zelf wel? Ik hoop het…..

Beantwoorden

Het zal een immense indruk maken en de criminaliteit zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Want nu hebben we net vers uit de pampers de boa lees de bijzonder onbeleefde ambtenaar die slecht abn spreekt constant aan zijn zak krabt en koffie met ons komt drinken.
Uh jongens in de zorg is werk zat ga eens echt werken.

Beantwoorden

In de Rijpel wonen veel mensen met Oostblok kentekens. Die moeten allemaal met terugwerkende kracht hun mbr voldoen.

Beantwoorden

Oh jeetje…wat triest als ik hier alle commentaren lees😂

Natuurlijk is het niet om te lachen, maar ben eerlijk…het is eigenlijk wel hilarisch.

Wie verzint dit dan ook…Rent a Boa… echt werkelijk te gek voor woorden. Daar zit weer een of andere popie jopie ambtenaar iets te verzinnen, dat zgn ( hebben ze zelf bedacht) hoog gaat scoren.

Maar goed….laten we positief blijven…rent a boa…wie wil dat nou niet??? Welke wijk is next? Ik hoop wel op een snelle evaluatie hoe de “rent a boa “dag in Rijpelberg is verlopen en welke resultaten er zijn bereikt.

Beantwoorden

Goh, weer een stunt van een r..d! Gewoonlijk zie je ze nergens alleen in de binnenstad bekeuringen voor parkeren uitschrijven, kas moet toch gevuld worden en blijven! Politie zie je al bijna helemaal nergens, alleen in de winkel boodschappen doen in de baas zijn tijd, (ver)drinken in de koffie, menigeen is te dik en kan niet voldoen aan de gestelde sportieve eisen welke gesteld zijn, als ze al iets zien met drugshandel in de Heistraat en elders kijkt men vaak de andere kant uit, doen niets aan het verkeerd en op trottoir parkeren, zijn weinig op straat te zien, rijden rondjes in de auto op hun gemak, fiets zie je nimmer meer of zeer zelden en dan fietsen ze ook nog over de Markt en in de Veestraat en daar mag je dan nog niets van zeggen ook, zgn. noodzakelijk. Oplossingspercentage van zaken zakt nog steeds verder richting nul. Ouderen die iets verkeerd doen, in scootmobiel zitten die kunnen ze wel lastig vallen en aanspreken, tegenspreken mag ook niet! Geven zelf niet altijd richting aan, gebruiken hun optische signalen regelmatig om door rood verkeerslicht te rijden omdat hun frites koud worden.Ga zo nog maar even door. Wordt tijd, hoog tijd dat ze eens actiever worden vooral op straat. Doe maar eens wat aan die scheurijzers op de Weth. v. Wellaan, Weth. Ebbenlaan, Anjerstraat en de drugsdeals die in die omgeving vaak plaats vinden!

Beantwoorden

Zoals Piet hier verklaart, zo denken velen. En bewijs is er ook. Naast alle goede werkzaamheden, is er bij politie van hoog tot laag zoveel mis, dat niemand enthousiast wordt.
Dit mag ook in de media wel eens diepgaander belicht worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *