Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

De recherche in Helmond heeft een onderzoek afgerond naar de handel in verdovende middelen. Daarbij werden in totaal zeven mensen aangehouden en trof de politie grote hoeveelheden verdovende middelen, grondstoffen voor het maken van drugs, diverse wapens en illegaal vuurwerk aan.
De zaak kwam aan het rollen nadat de politie op vrijdagavond 25 juli twee mannen aanhield bij een verkeerscontrole op de Churchilllaan in Gemert. Bij de 25-jarige man uit Gemert en de 24-jarige man uit Bakel troffen agenten diverse soorten drugs aan, waaronder 23 xtc-pillen, 122 gram speed en amfetamine. Bij verder onderzoek in de woning van de bestuurder trof de politie diverse wapens en drugs aan. Zo werden zwaarden, messen, een luchtbuks, kruisbogen, een werpster, een rambo-mes en 100 gram drugs in beslag genomen.
De recherche is de zaak verder gaan onderzoeken en kwam uit bij een 26-jarige man uit Breda die ook veel in het huis van een familielid in Eindhoven verblijft. Omdat hij ervan wordt verdacht dat hij vanuit beide woningen in drugs handelt, werd hij op 12 november aangehouden in zijn huis in Breda. Agenten troffen daar onder meer 60 milliliter GHB, 10 gram amfetamine, 2 gram MDMA-kristallen, vier gram 4F-poeder (een stimulerend middel) en 54 XTC-pillen aan.
In de woning in Eindhoven werd ook huiszoeking gedaan. Daar lagen onder meer 2060 XTC-pillen, 258 gram amfetamine, 1,5 liter GHB, 20 gram 4F-poeder en 20 gram MDMA-kristallen. Op hetzelfde moment werd zijn 20-jarige ex-vriendin gearresteerd in haar huis in Eindhoven; hier werden geen verdovende middelen gevonden.
Het onderzoek werd verder voortgezet en leidde naar een andere woning in Breda. Agenten zijn daar gaan posten en zagen op 19 november rond 15.45 uur twee mannen naar buiten komen. Het tweetal (21 en 23 jaar uit Breda) bleek een hoeveelheid hennep bij zich te hebben en is aangehouden.
Bij het doorzoeken van het huis vonden de rechercheurs onder meer drie kilo amfetamine, 3378 XTC-pillen, 22 gram cocaïne, 760 gram MDMA-kristallen, 1,5 kilo 4F-poeder en zeven liter vloeibare amfetamine. Tijdens de zoeking kwam een 24-jarige man uit Breda de woning binnen. Hij bleek één van de gebruikers van het huis te zijn en werd ook aangehouden. De man had 226 XTC-pillen en een groot geldbedrag bij zich.
In een berging in de buurt van de woning lagen nog eens onder meer 2170 XTC-pillen, zeven gram amfetamine, 16 gram MDMA-kristallen en 50 patronen.
In een andere berging in Breda trof de politie onder meer 195 liter methanol, 50 liter aceton, 173 gram MDMA-kristallen en een bibigun aan. Ook lagen er vier stuks mortiervuurwerk en 36 superbangs in deze garagebox.
Van de in totaal zeven aangehouden verdachten zitten de twee mannen uit Breda van 24 en 26 jaar nog vast. Zij worden gezien als de hoofdverdachten in de zaak. De overigen zijn heengezonden met een proces-verbaal. De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

1 reactie:

Van de 7 aanhoudingen nog 2 vast, nou goed werk van de politie!!
Zoveel drugs, en dan nu nog maar 2 vast haha is toch een lachertje.
Uitroeien gaat blijkbaar toch niet, en nogmaals de straffen is niks hier in Nederland.
Wat zou deze operatie weer gekost hebben, en wat levert het op?
Het blijft dweilen met de kraan open.
Zolang de grote vissen blijven zwemmen, blijven er altijd jongen komen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *