Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Gisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) gedurende de dag een integrale actie uitgevoerd. Het team heeft 13 adressen op industrieterrein Hoogeind bezocht. De controle duurde tot omstreeks 19.30 uur en richtte zich op bedrijfspanden. Er zijn veel verschillende overtredingen geconstateerd. In 1 pand zijn maar liefst 29 ruimtes bekeken.
In de gecontroleerde bedrijfspanden werden onder andere 6 dure voertuigen aangetroffen en een grote hoeveelheid mobiele telefoons. Ook werd er in een loods een verborgen ruimte aangetroffen met daarin hennep-gerelateerde goederen. Een andere loods werd illegaal bewoond waarbij de persoon niet stond ingeschreven. Er was daarnaast sprake van diverse milieuovertredingen. Op een aantal adressen werden (gevaarlijke) vloeistoffen niet goed opgeslagen, waardoor dat in 1 pand zorgde voor directe verontreiniging. In een ander pand was daarnaast geen deugdelijke opslag van gasflessen. 2 Ondernemers moesten per direct een gedeelte van hun activiteiten staken. Tevens stuitte het PIT bij verschillende panden op illegale stroomaansluitingen en trof men een verzwaarde hoofdzekering aan. Bij een pand werd de stroom direct afgesloten en meerdere meters werden uitgewisseld voor verder onderzoek. Er werd bij meerdere panden socialezekerheidsfraude geconstateerd. In 1 pand werden 15 personen werkend aangetroffen, waarvan enkele daarvan een uitkering van het UWV en de gemeente ontvangen.
Tussen de 13 adressen was er 1 pand waar 2 werknemers uit Oekraïne staande zijn gehouden voor de vreemdelingenwet. Deze vreemdelingen werden onder slechte omstandigheden illegaal tewerkgesteld. De politie heeft daarnaast een aantal kentekenplaten, 2 gestolen fietsen, een scooter en aanhanger aangetroffen en in beslag genomen. Een ondernemer werd aangehouden voor heling. Daarnaast vond de politie 548 gram henneptoppen, 1,4 kilo witpoeder en op verschillende plaatsen goederen voor het inrichten van een hennepkwekerijen. Eveneens heeft de politie de inhoud van een zeecontainer met hennep-gerelateerde goederen en een grote hoeveelheid chemicaliën in beslag genomen. Ook de gemeente trof overtredingen aan zoals leegstaande panden die illegaal in gebruik waren en een gevaarlijke woonsituatie in strijd met het bestemmingsplan.
De Belastingdienst heeft bij bepaalde panden informatie opgehaald voor verder onderzoek. Ook de Douane was bij de actie aanwezig en trof in een pand 338 sloffen sigaretten en 65 flessen wodka aan. Zij heeft deze in beslag genomen.

4 reacties:

Reden dus om meer controles te blijven uitvoeren goed werk geleverd.

Beantwoorden

Misstanden? ! Het is een grote criminele puinzooi

Beantwoorden
Jacco van Nimwegen

Hehe, eindelijk heeft het PIT door dat er op industrieterreinen vanalles gebeurd. Blijven doorpakken nu!
Die dure wagens waren zeker van Patrick van der Pol?

Beantwoorden

@Mark op donderdag 21 juni 2018 om 22:02:

Uiterst onsmakelijk van jou om hier zomaar namen te plaatsen,en als dit waar zou zijn dan moet hij dat zelf weten, datgene wat hij aanschaft word netjes en eerlijk betaald.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *