Buiten is het 23 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.805 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Hein Verbruggen is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Hij werd in 1941 in Helmond geboren. De Helmonder kampte al jaren met leukemie waaraan hij vannacht uiteindelijk bezweek.
Van 1991 tot 2005 was hij voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI. In 1996 werd hij lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en 9 jaar later benoemde zij hem tot erelid. Als voorzitter van internationale wielerunie UCI en IOC-lid behoorde hij decennialang tot de meest invloedrijke Nederlandse sportbestuurders ter wereld.
Verbruggen professionaliseerde de wielersport en zorgde ervoor dat profrenners mee mochten doen aan de Olympische Spelen, maar slaagde er niet in om de dopingproblematiek in het peloton op te lossen. Hij werd er veelvuldig van beschuldigd dopingzondaars de hand boven het hoofd te hebben gehouden. Met name zijn goede relatie met Lance Armstrong zorgde voor controverse.
In 2006 was hij het goede antwoord bij een vraag onze kennisquiz.

1 reactie:

Update:
Koning Willem-Alexander reageerde vanochtend op het overlijden van IOC-lid Hein Verbruggen:

Hein Verbruggen leeft in mijn herinnering voort als een man met een groot hart, voor de Olympische beweging, voor de wielersport en voor de mensen om hem heen. Ik wens zijn familie en vrienden sterkte toe.

Ook de huidige IOC-voorzitter Thomas Bach benadrukte de grote verdiensten van hun erelid voor de internationale sport. “Hein Verbruggen was een onverschrokken strijder voor de sport”, schrijft hij in een persbericht. “Dankzij zijn enorme engagement en zijn kwaliteiten als manager leverde hij een enorme bijdrage aan het succes van de Olympische Spelen in Peking 2008. Daarvoor zal hij altijd herinnerd worden.” De vlaggen bij het hoofdkwartier van het IOC in Lausanne zullen vandaag halfstok hangen.

Minister Edith Schippers van sport:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *