Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.009 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7 reacties:

Ik keek net het eerste deel, vanavond of morgenochtend als ik weer tijd heb kijk ik het tweede en derde deel. Wat een service, lekker bakje koffie erbij, je ziet het beter en hoort het beter en kunt het in delen bekijken en even stoppen als de telefoon gaat of de toilet bezocht moet worden. Enige wat ik eigenlijk mis ten opzichte van de echte raadsvergadering bijwonen, is dat ik nu niet zelf kan kijken in de zaal waar ik wil kijken. Maar dat lever ik graag in voor deze video’s.

Beantwoorden

Hoi @Martens,

Bedankt voor je positieve reactie, want daar is het mij juist om te doen!!
EN,….dat we nog eens kunnen terugkijken op een vergadering zoals gisteren!!

Vriendelijke groeten, Eddie

Beantwoorden

@ Eddie Ik heb de vergadering vanaf ongeveer 17.45 uur tot 21.30 uur live uitgezeten. Het beste onderdeel vond ik de aandacht op het einde voor Y.van Mierlo.( scheidend wethouder )
Zeker de behandeling van de Minima nota heb ik meer als een “slechte klucht” ervaren. Dat wil je niet ( meer ) meemaken! Heel veel commotie over en weer over een amendement! Diverse schorsingen etc. Zelfs een schorsing door de burgemeester ( voorzitter ) Da’s geen reclame en gemeenteraad onwaardig. Gr. Berry

Beantwoorden

@B.Smits op donderdag 9 juli 2015 om 11:52:

Geachte heer Smits,

Jammer dat u onderdelen van een raadsvergadering waarin ook hoor en wederhoor van toepassing is ziet als een klucht. Een dergelijk belangrijk onderwerp als een minima nota dient uiterst zorgvuldig gewogen te worden. Dan dienen ook alle meningen gehoord en uitgesproken te zijn alvorens men beslist.

Dat raadsleden daarbij kritisch zijn is juist goed. Niemand wil een gemeenteraad of een college met alleen ja-knikkers. Daarbij was behoudens het laatste gedeelte met mw. Yvonne van Mierlo zeker ook het betoog van wethouder Nathalie van de Zanden zeer kundig en professioneel. Menig ander spreker droeg eveneens positief bij aan het debat.

Dat mw. Blanksma als voorzitter enkele keren ferm aan de bel trok en zelfs een schorsing “opdroeg” getuigt van professioneel leiderschap. Even de druk van de pan… Precies wat men op zo’n moment van een voorzitter verlangt. Ik neem aan dat u dit toch met mij eens bent?

Beantwoorden
Jean-Pierre Poppeliers

@B.Smits

Ja iedereen heeft er zo zijn eigen gedachte er wel bij.
Inderdaad, slotwoord tot Yvonne van Mierlo vond ik ook mooi te zien.

Maar het is mij te doen om de verslaggeving en vastlegging op video van zo’n Raadsvergadering met de mogelijkheid vergaderingen terug te kunnen bekijken.

Mijn mening over de onderwerpen en beslissingen is daarbij van ondergeschikt belang, al ik die natuurlijk wel heb.

Ik breng het alleen in beeld, zonder verder commentaar.
Die reacties kan ik in de veelvuldige andere topics wel kwijt mocht ik dat willen.

Fijne vakantie en tot ziens!

Groeten, Eddie

Beantwoorden

Vanavond is de eerste gemeenteraadsvergadering na de zomervakantie. Wie dat wil zien en horen, zal om 19.30 uur zelf naar de Raadzaal in het Bestuurscentrum Boscotondo moeten gaan. Eddie is er vanavond niet bij om die raadsvergadering te filmen en dus vast te leggen..

Beantwoorden

Mooie klucht weer gisterenavond gezien in ons enige echte gemeentelijk theater 🙂
Vooral “de scene Gerrits loods” was van een hoog niveau. De benoeming van onze nieuwe wethouder uit Heeze, was ook geweldig! De humor van Blanksma (“Helmond is groter, dus u moet ook harder werken!”) zorgde bij bepaalde raadsleden voor een thrillerachtige spanning; zou het toch een steekje onderwater zijn van Elly voor deze lui? Anyway, Van Bree succes!

Vanavond dan maar serious business, daar zit tenminste echte humor in:

De improvisatieshow ‘Voorheen Slijterij De Graaf’ begint woensdag 2 september aan het vierde seizoen.
Deze vindt weer elke maand op de eerste woensdag van de maand plaats in Lokaal 42 aan de Markt in Helmond. Ook dit jaar bestaat de cast uit John van der Sanden, Jan Vriends, Ingeborg Odekerken, Angelique Fierens en Luc de Graaf. De spelers worden bijgestaan door pianist Gerard de Graaf.
De humorvolle show, vol improvisaties, liedjes en filmpjes, begint om 21 uur. Entree is gratis.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *