Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.230 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Een 28-jarige heler uit Helmond heeft ervoor gezorgd dat 2 gestolen elektrische fietsen terug zijn bij de rechtmatige eigenaar. Hij bespaarde zichzelf daarmee een hoge boete.
De fietsen waren vorige week samen met een dure verrekijker gestolen uit de schuur van een woning in Helmond. De eigenaar had gezien dat de verrekijker deze week te koop werd aangeboden op internet en waarschuwde de politie. Agenten hielden dinsdagmiddag de verdachte aan voor heling.
In tegenstelling tot de verrekijker werden de gestolen fietsen niet gevonden bij de Helmonder, maar op zijn telefoon zagen agenten wel foto’s van de tweewielers. Hij vertelde dat hij de foto’s had ontvangen van een vriend die de afbeeldingen had gemaakt bij een onbekende persoon. De verrekijker zou hij van de onbekende hebben gekocht. Hij wist naar eigen zeggen niet wie hij was of waar hij woonde, maar hij zou wel kunnen regelen dat de fietsen terug zouden worden gebracht bij de eigenaar.
Na overleg met het OM werd besloten dat hij een boete zou krijgen van 950 euro voor heling van de verrekijker als hij de 2 elektrische fietsen niet zou terugbezorgen. Met deze afspraak werd verdachte donderdag in vrijheid gesteld. In de avond kwam de man terug naar het bureau met de 2 gestolen fietsen. Door het OM werd vervolgens besloten dat hij alsnog kan worden vervolgd voor heling wanneer hij de komende 2 jaar weer in de fout gaat.
De verrekijker en fietsen zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

2 reacties:

8 maanden terug werd de elektrische fiets van mijn vrouw gestolen.
Een paar weken later zag mijn vrouw een bekende op die fiets.
Ze heeft dit doorgegeven aan de politie, maar er is schijnbaar niets mee gedaan.
want vorige week zag ik die vrouw nog op dezelfde fiets.
Niet dat ik me er druk om maak , er is door de verzekering een nieuwe fiets uitgekeerd (dus de oude is eigendom van de verzekeraar)
Maar dat dit laconiek wordt toegestaan stoort mij enorm.

Beantwoorden

Tja, lees eens het recente nieuws (telegraaf) over inkooporganisatie bij politie en je weet waar tijd en energie in wordt gestoken, niet in bescherming van burgers eigendommen en hun portemonnee maar de eigen portemonnee.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *