Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Vandaag wordt er een bijeenkomst gehouden in de Cacaofabriek naar aanleiding van de terreurdaad gisteren in Parijs. Iedereen is welkom vanaf 17.45 uur.
Zwaarbewapende mannen stormden gisteren kort voor het middaguur het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo binnen waar een redactievergadering bezig was. Zij doodden 8 journalisten, 1 receptionist, 1 bezoeker en 2 agenten. 4 Van de gewonden zijn er volgens de autoriteiten ernstig aan toe. Er zou zijn geschoten met kalasjnikovs.
De bijeenkomst vandaag in de Cacaofabriek staat in het teken van het benadrukken van onze vrijheid, onderlinge verbondenheid en democratie. Stipt om 18.00 uur houdt burgemeester Elly Blanksma een korte toespraak.
De gemeente roept mensen op om een pen of potlood mee te nemen als uiting aan het belang dat wij hechten aan de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. Er is gelegenheid om schriftelijk een reactie achter te laten.
De bijeenkomst duurt tot 19.00 uur. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, krijgen de komende dagen de mogelijkheid om een schriftelijke reactie achter te laten in de Stadswinkel.
Zodra er updates zijn, lees je dat hieronder.

11 reacties:

Ik vraag me af hoeveel doden er jaarlijks minder zouden vallen, als niemand er ooit aandacht aan schonk behalve de politie, leger, etc. Maar ja de mens leest voornamelijk alleen dit soort nieuws en daar is de media en overheid op afgesteld.

Ik laat de pen in de lade liggen voor vandaag… En kies voor media stilte.

Beantwoorden

Steun betuigen? Met z’n allen deelnemen aan een steunbetuiging voor “JE SUIS CHARLIE”? Moet iedereen voor zichzelf weten. Je kunt ook te ver gaan, vind ik! Het is natuurlijk erg, maar het is wel in Frankrijk gebeurd, mensen. In Frankrijk……”En douce France”! Hadden we ook wel een openbare steunbetuiging aan al die kinderen en mensen van die school in Pakistan kunnen houden. Is niet gebeurd! Waarom eigenlijk niet? Daar zal ik maar niet op ingaan!

Er komt beslist een dag in de zeer nabije toekomst dat Nederland aan de beurt is en hier ook enkele van die fanatieke Moslim-malloten, lees godsdienstwaanzinnigen, een “slachting” aanrichten. Niet te hopen natuurlijk, maar wat moeten we dan daarna doen? Denk daar eens over na. Héél Nederland de straat op. Denk je echt dat in andere landen dan de mensen ook de straat op gaan? Ik ben benieuwd!

Zoals Patrick zegt: media stilte is nodig, hardnodig zelfs, maar tegenwoordig niet meer te vermijden met al die sociale media, die meteen met de neus bovenop de feiten staan…….Het gebeurt en het is in onze huiskamers te zien in al z’n gruwelijke “pracht en praal”.

“JE SUIS GROGNON” en blijf thuis zitten grommen en brommen en steek wel een kaarsje aan voor “JE SUIS CHARLIE”! Mijn potlood (geen pen) gescherpt en in de aanslag. Kan ook dodelijk zijn, net als een cartoon!

Beantwoorden

Update 1 middels een gedicht van Wim Daniëls:

Hartje Helmond

In het café in hartje Helmond
zit ze bij het raam
een vrouw met rollator en boek
gekleed in warme kleren
van Van Oorschot Mode (denk ik)
buiten schemert het al
het boek is een boek met grote letters
het is 7 januari 2015
kwart over vier

Elders in de wereld zaaien mensen
ook op deze dag
op dit moment
vanwege een grens
die dertig centimeter
te ver naar rechts zou liggen
vanwege een god die wellicht
niet eens niet bestaat
dood en verderf
in Irak, Oekraïne, Syrië, Libië,
Zuid-Soedan, Nigeria,
en nog zo wat landen
ook in Frankrijk, Parijs
op slechts enkele uren rijden van hier
is een puntig potloodje al genoeg
voor twaalf koele moorden

In een café in Helmond
zit intussen dus een vrouw bij het raam
met rollator en boek
gekleed in een winterse kledij

Je kunt minpunten in dit plaatje zien
de rollator
die erop wijst dat ze slecht ter been is
de grote letters
die duidelijk maken dat ze
niet meer zulke goede ogen heeft

Maar ik kies voor de pluspunten
de vrouw die daar zit
hartje Helmond
en een boek leest
vredig, niet bang voor kogels
met een kop thee, een koekje
en voor straks een boterham die op haar wacht

Deze vrouw
de niet genomen foto van haar
staat morgen op de voorpagina van de krant
die niet verschijnt

Beantwoorden

Update 2:
2 Foto’s van de bijeenkomst zojuist in de Cacaofabriek door Cees van Dijk en wijkagent Jeroen Loohuis:

Beantwoorden

Update 3:
Toespraak van burgemeester Elly Blanksma bij de bijeenkomst in de Cacaofabriek gisteren:

Beantwoorden

Update 4:
Naar opgave van de gemeente waren er gisteren in de Cacaofabriek zo’n 200 mensen samengekomen naar aanleiding van de terreurdaad in Parijs.
Pressvisuals.com maakte daarvan onderstaande 3 foto’s

Beantwoorden

“Hoe diep het ons raakt”. Mooie uitspraak. Wordt er niet met twee maten gemeten in onze westerse wereld?

Toen ruim 140 mensen, waaronder 131 kinderen, in Pakistan werden vermoord door de Taliban, heb ik zo’n steunbetuigingen nauwelijks of nergens gezien. Oh ja, het waren Moslims die vermoord waren. Nu zijn het in Parijs geen Moslims geweest die vermoord werden, maar anderen. Het is erg duidelijk hoe de wereld over (de meeste) Moslims denkt.

Ik heb geen enkel respect voor mensen (geloofswaanzinnigen) van een bepaalde geloofsovertuiging die “hun geloof” verdraaien en ons hun wil willen opleggen, maar om zo’n groot verschil te maken tussen 140 onschuldige mensen in Pakistan en 12 in Parijs, dat gaat me toch iets te ver! Och ja, Pakistan was “een ver van ons bed-show” nietwaar? Parijs is zó dichtbij, om de hoek. Het is erg duidelijk dat ze ém overal beginnen te knijpen! Vooral hier in Europa. Want wanneer is Nederland, Duitsland of Engeland aan de beurt? De tijd zal het ons leren, maar te hopen is het uiteraard niet………

Beantwoorden

Gebed/overdenking van de Helmondse D66-fractievoorzitter Noureddine Zarroy dat gisteren in de Volkskrant verscheen:

Beantwoorden

Daar waar gepredikt word uit een boek waarin staat dat moslims ongelovigen, homo’s, joden etc moeten vermoorden is dit “medeleven” natuurlijk hypocriet en vooral politieke damage control. Het word tijd dat de koran een 2e testament krijgt die samen gaat met onze westerse samenleving en dat je het maar op 1 manier kunt interpreteren.

Beantwoorden

@Stef maandag 12 januari 08:08
De ander bij alles wat hij doet en zegt alsmaar hypocriet blijven noemen kan uiteindelijk maar tot 1 oplossing leiden. De-islamitisering als Endlösung. Jammer dit geluid nog steeds uit onze z.g. beschaafde westerse wereld te moeten horen.

Beantwoorden

Je suis Evert.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *