Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.057 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

archieffoto PressvisualsDeurnese baby’s die in het Helmondse Elkerliek worden geboren, krijgen in het paspoort Helmond als geboorteplaats. Daarin verandert voorlopig niets, zo meldde het Weekblad voor Deurne vandaag. Logisch, het moest toch ook niet gekker worden?
De Deurnese gemeenteraad had hun B&W in februari namelijk serieus(!) gevraagd om te onderzoeken of Deurnese ouders van kinderen die in ons ziekenhuis geboren worden, te laten kiezen voor Deurne als geboorteplaats. Voor wie dat niet gelooft: de in Deurne aangenomen motie (pdf).
In december verzocht het CDA Deurne al tevergeefs om 1 van onze verloskamers tot Deurnes grondgebied te verklaren. Symbolisch (zie de foto) gaven ze toen Deurnese turf/zand aan hun wethouder. Dat kon die wethouder dan aan zijn Helmondse collega-wethouder Frans Stienen geven opdat er Deurnese grond in Helmond kwam.
Maar, zo meldt de Deurnese burgemeester Mak zijn gemeenteraad nu, een gemeente heeft geen eigen bevoegdheid om dat mogelijk te maken. Daar is een wetswijziging in Nederland voor nodig. “De minister ziet tot op heden geen aanleiding om de wettelijke regeling te wijzigen, mede gelet op het belang van de authenticiteit en de juistheid van de burgerlijke stand” aldus Hilko Mak.

15 reacties:

Mogen ze trots op zijn.

Beantwoorden

Anders moet je lekker in deurne blijven ipv na helmond te gaan

Beantwoorden

Slaat weer nergens op

Beantwoorden

@Peter Verberne op donderdag 13 april 2017 om 20:06:

‘naar’

Beantwoorden

@Peter Verberne op donderdag 13 april 2017 om 20:06:

In deurne elkerliek hebben ze geen verloskamers

Beantwoorden

Terecht

Beantwoorden

@Patty van Mook op donderdag 13 april 2017 om 21:20:

Ja dus? Thuis bevallen dan

Beantwoorden

Ik dacht dat het al 1 april geweest was……

Beantwoorden

Ik vind het te gek voor woorden dat mensen zich hierom druk maken. Te gek voor woorden

Beantwoorden
Arlette van de Kerkhof

Je bent toch geboren in de stad waar je moeder van je bevalt.. dat is al jaren zo.. waarom moet dit ineens verandert worden?

Beantwoorden

Lekker belangrijk

Beantwoorden

Is toch normaal dat de geboorteplaats erin staat
Waar je dan ook geboren word
Ook al.is het in Lutjebroek

Beantwoorden

Ik snap die mensen uit Deurne heel goed en ik stem voor.
Ik had laatst zelf ook zo’n gevalletje toen ik een fikse boete kreeg van de politie in Zwolle. Omdat mijn vrouw niet weet dat ik in die stad al jaren een geheime liefde heb, vroeg ik de agent heel vriendelijk en met een goede uitgebreide uitleg of hij op de bon even Helmond of Eindhoven in plaats van Zwolle wilde zetten. Want bij mijn vrouw die alle geldzaken bij ons thuis doet, kan ik niet verklaren dat ik buiten Brabant was, laat staan in Zwolle.
De agent begreep deze vervelende situatie, wenste me heel veel succes de komende weken met vrouwlief, maar op de bon zette hij Zwolle, hoezeer ik ook aandrong.

Beantwoorden

juiste antwoord, op gestelde vraag!!

Beantwoorden

Rare mensen die Deurnenaren, zou Obelix zeggen.
Mooie reden om Deurne in te lijven bij de volgende gemeentelijke herindeling. Dan hebben ze er geen last meer van dat er een andere gemeente in het paspoort van hun kinderen komt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *