Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.619 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Oude ansichtkaartB&W heeft besloten om toeristenbelasting in te voeren. Die gemeentelijk belasting voor toeristen gaat per 1 januari 2017 in. Het betreft belasting voor accommodaties die tegen betaling verblijfsmogelijkheden aanbieden aan (zakelijke) toeristen.
Er gaat een tarief gelden van 1,50 euro per persoon per nacht voor deze accommodaties. De opbrengsten worden gebruikt voor het  versterken van de toeristische en recreatieve aantrekkingskracht van onze stad.
Het voorstel van B&W wordt op 4 december bekend gemaakt. Daarna wordt het op 17 december besproken met de raadscommissie Bestuur & Economie. Op dinsdag 5 januari beslist de gemeenteraad.

7 reacties:

Vanavond besloot de gemeenteraad dat de voorgestelde toeristenbelasting wordt ingevoerd.

Beantwoorden

Weer een nieuwe graaipot die wordt aangeboord. Als mij dit als toerist ter oren zou komen, meed ik Helmond onmiddellijk. Dus mijn hoop is dat deze zoveelste (belasting) maatregel, tot mislukken gedoemd zal zijn. Ongelooflijk, wat een waanzin tussen de al tientallen idiote belastingmaatregelen die dit land kent. Nog maffer is dat je in elke willekeurige gemeente totaal anders benaderd wordt in deze. De verschillen in de gemeentelijke lasten zijn inmiddels enorm. En ook nu weer wordt dit waarschijnlijk weer gewoon geslikt door de burgers……………….

Beantwoorden

Wat is toeristenbelasting en wanneer moet ik dit betalen? Gewoon op Google opzoeken Twan: http://www.rijksoverheid.nl. Dan weet je het waarom. Het mag gewoon. Maar informeer je eerst.

De hoogte van de toeristenbelasting verschilt per gemeente. Gemeenten mogen zelf bepalen of zij toeristenbelasting heffen en hoe zij het tarief berekenen. Bijvoorbeeld een vast bedrag per verblijf of een percentage per overnachtingprijs. Elke gemeente kan de hoogte regelen in een eigen verordening. De verordening kunt u opvragen of inzien bij de gemeente.

Op veel plaatsen betaal je dat immers toch al. Boek maar eens een hotel of zo. Ik dacht dat er in veel gevallen zeker iets op de rekening komt te staan?

Beantwoorden

Nog even en ik wordt wakker, de zon schijnt en ik moet daar voor gaan betalen. Dacht jij punt-uit, dat ik dit wat jij noemt al niet wist? Het gaat er mij om dat we inmiddels zoveel vormen van belasting hebben, dat door de bomen het bos niet meer is te zien. Als ik alle belastingen hier moet gaan noemen die wij met z’n allen betalen, dan is deze pagina te kort. Zelfs de lucht (zuurstof) die we in ademen (door o.a. vervuiling met chem-trails) is niet schoon meer en ook daar is inmiddels duur voor betaald. Ik ben zover dat ik inmiddels van 45 gemeentes de aantallen weet hoe zij het verzonnen hebben om met een verschil van soms 500 euro per jaar de mensen leeg te graaien. Ik hoop dat Nederlanders nooit op de maan zullen komen, want her eerste wat ze daar waarschijnlijk aan zullen treffen is een (gemeentelijk) belastingkantoor….. punt-uit.

Beantwoorden

Waarom zou men dit niet in Helmond moeten betalen maar wel in tal van andere gemeenten in binnen- en buitenland?
Toeristenbelasting wordt enkel betaald door toeristen en is procentueel gezien een klein bedrag. Er zal geen toerist door wegblijven.

De toeristenindustrie neemt toe. Dit biedt ook voor Helmond kansen. Heffen van toeristenbelasting draagt bij aan de ontwikkeling hiervan. Niks mis mee.

Beantwoorden
Jean Pierre Poppeliers

@Jean Pierre Poppeliers op woensdag 6 januari 2016 om 07:05:

Heffen toeristenbelasting draagt bij aan de ontwikkeling van toerisme?

Beantwoorden

Twan, hier zal ik verder maar niet op reageren. Als het je niet aanstaat, ga dan ergens wonen waar je dat niet hoeft. Niemand zegt dat je in Helmond of Nederland moet blijven. Sorry, maar je bent een zeurkous eerste klas!
Het ging over toeristenbelasting en nergens anders over. Niks mis mee zoals JP Poppeliers zegt. Ik ben nog nergens weggebleven omdat ik toeristenbelasting moest betalen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *