Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.688 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De gemeente Helmond is door ERTICO – ITS Europe, de organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van intelligente transportsystemen (ITS) in Europa, genomineerd voor de ITS Hall of Fame Award 2015. Helmond dingt mee in de categorie Local Government. Tijdens het 22e ITS World Congres, dat gehouden wordt van 5 tot 9 oktober in Bordeaux, wordt de winnaar bekendgemaakt.
Ondanks dat onze stad nog geen honderdduizend inwoners heeft, worden we al jaren gezien als een grote speler op ITS-gebied. De nominatie komt dan ook niet uit de lucht vallen. “We worden geprezen om de goede samenwerking met zowel de publieke als de private sector” vertelt Gert Blom namens de gemeente. “Daarnaast wordt er lovend gesproken over onze hands-on mentaliteit: niet alleen beleid maken, maar dat beleid ook uitvoeren.”
Een kort samenvatting van de reden voor nominatie: “Mede door de inzet van gemeente Helmond zijn er Internationaal grote stappen gezet in het implementeren van ITS-oplossingen. Minstens zo belangrijk is dat Helmond heeft bewezen dat de voordelen van ITS niet beperkt zijn tot grote Europese steden, maar ook geschikt zijn voor kleine tot middelgrote steden met beperkte budgetten. Door die inzet en de investeringen heeft Helmond een status opgebouwd. Helmond wordt gezien als voorloper en fakkeldrager van talloze Europese steden.”
Blom is natuurlijk blij met de erkenning. “Het is best wel bijzonder dat wij als kleine tot middelgrote stad als voorbeeld dienen voor grote, Europese steden. Dat heeft denk ik vooral te maken met onze aanpak. Wij zetten beleid om in daden. We laten zien dat wat we op papier bedacht hebben ook echt werkt in de praktijk. We roepen makkelijk dat we met z’n allen zo innovatief zijn, maar in Helmond zijn we dat ook echt.

In de reacties hieronder staan updates.

2 reacties:

ERTICO – ITS Europe heeft inmiddels ook de andere 5 genomineerden voor de categorie Local Government bekend gemaakt:
• Finse ministerie van Transport,
• Havenbedrijf van Hamburg (Duitsland),
• Oostenrijkse agentschap voor technologische maatregelen.
• Hessen Mobil straten- en verkeersmanagement uit Duitsland,
• Straten- en transportmanagement van Bydgoszcz (Polen).
Eind augustus worden de stemresultaten bekendgemaakt, de uitreiking van de award is begin oktober in Bordeaux.
Naast de categorie Local Government, worden er awards uitgereikt in de categorie Lifetime Achievement en Industry. In laatstgenoemde categorie zitten bedrijven als Continental en Fujitsu Ten.

Beantwoorden

Helmond heeft de ITS Hall of Fame Award 2015 nét niet gehaald. De organisatie ERTICO – ITS Europe bedankt Helmond voor het baanbrekende werk in Europa. Dat liet Driven, Helmond City of Smart Mobility, vanmiddag weten.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *