Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 86.279 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Vorig jaar had Helmond 104 volwassen veelplegers. Procentueel gezien is dat 1% minder dan het landelijke gemiddelde. Van die 104 Helmonders waren er 14 zeer actieve veelplegers. Dat blijkt uit cijfers die de politie aan RTL verstrekte.
Een volwassen veelpleger is iemand die door de politie verdacht werd van een misdrijf in 2013 en eerder al van meer dan 10 misdrijven werd verdacht of veroordeeld. Vonden die misdrijven in de afgelopen 5 jaar plaats, spreekt men van een zeer actieve veelpleger. Een typisch voorbeeld van zo’n Helmondse veelpleger of draaideurcrimineel kwam vorige week op de weblog voorbij.
Uit de politiecijfers blijkt verder dat we 342 volwassen meerplegers en 27 minderjarige meerplegers hebben (respectievelijk 10% meer en 5% minder dan het landelijk gemiddelde). In 2013 verdacht de politie 376 volwassen en 44 minderjarige beginners van een misdrijf. (21% meer en 10% minder dan gemiddeld). Wie voor het eerst wordt verdacht, is volgens deze definities een beginner. Degenen die tussen een beginner en een veelpleger zitten zijn meerpleger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *