Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.584 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Helmond heeft gemiddeld de schoonste winkelgebieden van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon naar 437 Nederlandse winkelgebieden. Vorig jaar eindigde Helmond op de tweede plaats en werd Zwolle (de huidige nummer 2) eerste. Voor deze verkiezing werden 18.302 personen in winkelgebieden ondervraagd én werd de schoonheidsgraad ter plekke beoordeeld door onafhankelijke onderzoeker
In de Top 10 van Nederlands schoonste winkelgebieden staat de Kijkduin Promenade in Den Haag op nummer 1, de Steenweg op 4 en De Plaetse op 6.  Die laatste 2 scoorde een 7,7 als rapportcijfer.
In de lijst van 437 eindigden de andere Helmondse winkelgebieden als volgt:
Combicentrum (15), Hoofdstraat in Mierlo-Hout (28), Markt en Veestraat (30), Torenstraat (53), Brouwhorst (67), De Bus (114), Dorpsstraat Stiphout (178), Vondellaan (264) en tenslotte de Heistraat (325). Opmerkelijk in die lijst is de sterke daling van winkelcentrum Brouwhorst dat de afgelopen 2 jaar tweede van Nederland werd.

19 reacties:

En ook de leegste. Dat gaat namelijk samen. Geen bezoekers dan ook geen vuil.
Nou dat is dan ook weer mooi opgelost.

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Ik hoor zelden iets positiefs van jou Betgem. Tenminste zo zie ik jouw vele antwoorden en berichten. Je zwelgt in negativiteit op velerlei gebied. Het zit beslist niet goed tussen jouw oren?
We komen in Helmond nog een “Klaagmuur” tekort, al was die dan alleen maar voor jouw!
Maar goed, hoe dan ook. Ik geniet af en toe wel van je antwoorden.

Beantwoorden

Blijf vooral genieten van mijn antwoorden.
De stupiditeit van deze stad kent in mijn ogen geen grenzen.
Als er iets positiefs te melden is zal k het zeker doen.
Probleem is wel dat k teveel weet en heb gezien en misschien iets sneller met mijn oordeel klaar sta.
Denk niet dat ik overal negatief tegenover sta. Bovendien het is inderdaad Betgem maar de voornam is Mieke, misschien wat vriendelijker=

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Goh, je zat er als de kippen bovenop Mieke. Dat klinkt inderdaad al wat vriendelijker dan Betgem. Ik ben gewoon en brombeer en daar sta ik ook achter, maar ik bekijk het misschien iets anders: “met een lach en een traan”!

Maar is het alleen Helmond waar stupiditeit hoog in het vaandel staat? Ik dacht van niet! Vlak de rest van ons land ook niet uit en vergeet zeker de regering niet. Die hebben alleen maar oog om geïnterviewd te worden om op t.v. gezien te worden. Verder: geen resultaten. Ook achter de feiten aanlopen en achter de rug van een ander schuilen.

Jammer dat je op t.v. geen “likes” kunt geven. Maar daar moet dan ook ‘unlike” tegenover staan. Wat zou ik véél “unliken”. Te veel stupide programma’s. De rest van ons land bemoeit zich intussen overal mee en daarom is er zo’n boel geleuter en gezeur. Gewoon doorspoelen. Hoe en waar? Dat laat ik aan de lezers van dit berichtje over. De keuze is klein!

Beantwoorden

@brombeer het doorspoelen maar dan niet in het kanaal want dat is al vuil (lees groen) genoeg 🙂

Beantwoorden

Ja, dat weet ik. Op sommige plaatsen denk je er overheen te kunnen lopen.
Opruimen van vuil is toch niet Helmonds beste kwaliteit en dus snap ik niet helemaal: Helmond heeft de schoonste van het land!. kanaal in ieder geval niet.

Beantwoorden

Nee Brombeer,

Als je in het kanaal springt kom je er als een vat olie uit. En wat schoonheid betreft in de winkelcentra, in Helmond-Noord ligt het met regelmaat bezaaid met bakjes, blikjes en andere rotzooi. Ook in de bermen langs de provinciale weg naar Asten ligt het regelmatig vol met troep. Dat ligt aan nietsnutten van ouders die dat samen met hun kinderen doen. Onbegrijpelijk dat zoveel mensen troep van zich afgooien. En nooit geen stadswacht of politie te zien .Overigens, ik vraag me af hoe dat criterium verloopt van de genoemde winkelgebieden, waarschijnlijk na de schoonmaak………………………

Beantwoorden

“Opmerkelijk in die lijst is de sterke daling van winkelcentrum Brouwhorst dat de afgelopen 2 jaar tweede van Nederland werd.”

Dat is niet zo opmerkelijk als je bedenkt dat op 8 april jl. Piet van Dooren is overleden. (Zie: http://www.ed.nl/regio/helmond/piet-van-dooren-zorgt-voor-ereplaats-winkelcentrum-brouwhorst-1.3555453 en http://www.mensenlinq.nl/overlijdensberichten/piet-van-dooren-5615555).

Beantwoorden

Postuum krijgt Piet via een omweg nog een compliment voor zijn inzet en Helmonds bestuurders strijken zoals zo vaak weer de pluimen op.

Beantwoorden

Spiegeltje spiegeltje aan de wand wie is de schoonste van het land???????
Naar sprookje hoor. Maar misschien wel toepasselijk

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Sprookjes zijn altijd naar. Denk maar eens goed na. Wreed zijn ze zelfs.
Daarom leven we ook in sprookjeswereld. Een wereld die steeds wreder wordt en bovendien respectloos is. Alles onder het mom van godsdienst(waan).

Maar één ding is zeker: die Piet hield het winkelcentrum rein en fijn! Krijgt hij toch eens een compliment. Misschien houdt hij “boven” ook ze zaak rein en fijn. Dat horen we misschien nog wel eens een keertje zodra de “h(e)avens-app” verkrijgbaar is.

Beantwoorden

Nondeknetter Betgem wat zijn jullie Terpetijn zijkers zeg !
Hebben jullie ook nog wel eens ergens plezier van?

Beantwoorden

Kneuter: je hebt gelijk. Nee….dat hebben ze volgens mij niet. Ze zwelgen in hun eigen kommer en kwel. Ik maak zelden mensen mee met zulk een negativisme (in en over alles). Lees er de laatste dertig reacties maar eens op na.

Beantwoorden

@brombeer op zondag 9 november 2014 om 18:34:

een ding heb ik er voor over …..BAH BAH.

Beantwoorden

Reactie is verwijderd, blijf on topic.
Hier staat meer info.

De weblog van Helmond

Beantwoorden
M.Betgem-van der Spuij

Helmond heeft het schoonste stationsgebied van Nederland
Volgens Nederland Schoon heeft Helmond niet alleen de schoonste winkelcentra, maar ook het schoonste stationsgebied van het land. Dat werd zojuist bekend gemaakt in Utrecht tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres. Wethouder Paul Smeulders mocht de plaquette in ontvangst nemen.

Kort daarvoor kreeg hij de al eerder gewonnen prijs voor de gemeente met de schoonste winkelgebieden (zie helemaal bovenaan):

Beantwoorden

Het houdt nie op met de loftrompetters, nu nog eens werkelijkheid worden want ik ken veul plekjes in Nederland die echt schooner zijn dan ons helliemond.

Betalen ze voor die prijs steekpenni9ngen soms?

Beantwoorden

De stichting Nederland Schoon bepaalde wie het schoonste stationsgebied had door 1.897 reizigers op 45 middelgrote stations te bevragen. Daarnaast maakten speciale teams observatierapporten. Het ging de stichting zowel om de vraag hoe schoon de voorpleinen van stations zijn, als ook om de vraag hoe aangenaam het publiek de plek vinden. Helmond kreeg het hoogste rapportcijfer: een 7,9. Landelijk scoren openbaar vervoersgebieden een 6,5.

“Nederland Schoon reikt 3 prijzen uit, Helmond wint er 2 van! Op de foto met trotse beleidsmedewerker Adrie Donkers!” twitterde de trotse wethouder zojuist.

Beantwoorden

Kijk en ook dat is Helmond. Proficiat!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *