Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.609 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Na Zwolle heeft Helmond de schoonste winkelcentra van Nederland. Dat blijkt uit de beoordeling door Nederland Schoon van alle winkelgebieden. En of dat al niet genoeg is, blijkt Brouwhorst voor het tweede jaar op rij het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland te zijn. Het winkelcentrum Brandevoort werd derde in dat klassement. Dat maakte Rob ‘schoonmaakpolitie’ Geus vanmiddag bekend tijdens het congres ‘Het Rendement van Schoon” in Utrecht.
Het Haagse winkelcentrum Van Hoytemastraat werd uitgeroepen tot het schoonste van het land. Dat alles blijkt uit landelijk onderzoek van de Stichting Nederland Schoon onder 15.834 bezoekers van 382 Nederlandse winkelcentra. Net als in hetzelfde onderzoek vorig jaar werd het winkelcentrum in Brouwhuis  tweede. Winkelcentrum Brandevoort (De Plaetse) werd toen derde in de lokale lijst van Helmond.
De beleving of een winkelcentrum schoon is, werd volgens de stichting net als vorig jaar vooral beïnvloed door de hoeveelheid zwerfafval die er ligt. Ook sporen van vandalisme, waardoor mensen zich onveiliger voelen, zijn sterk van invloed op het cijfer dat werd gegeven.
Nederland Schoon stelt dat het belangrijk is dat het publiek een winkelgebied als schoon ervaart, omdat mensen het dan ook als prettig en veilig ervaren. Daarbij blijven mensen in schone winkelcentra langer hangen en geven ze meer geld uit.

3 reacties:

ik moet geloven dat Rubberen Robbie alle winkelcentra heeft gecontroleerd, neen je meld je aan en bij weinig aanmeldingen (kosten geld) val je dus al snel in de prijzen, dat is het verhaal achter deze media-stunt

Beantwoorden

” Dat alles blijkt uit landelijk onderzoek van de Stichting Nederland Schoon onder 15.834 bezoekers van 382 Nederlandse winkelcentra. ”

382 winkelcentra vind ik nou niet echt weinig. Maar ja, er moet altijd wat te zeiken blijven natuurlijk…

Gewoon positief nieuws en goed voor het imago van deze winkelcentra.

Beantwoorden

Winkelcentrum Brandevoort kreeg trofee voor de derde plek
Enkele weken terug werd de winkeliersvereniging Brandevoort gebeld dat het winkelcentrum tot de 10 genomineerden voor “schoonste winkelcentrum van Nederland” behoort. Al snel werd duidelijk dat Brandevoort genomineerd was voor de beste 3 en kwam Rob Geus langs voor filmopnames en een interview.
“De nominatie was een aangename verrassing. We zijn zeer trots dat ons winkelcentrum de derde plaats heeft gehaald.” aldus Jet Uijen, secretaris van de winkeliersvereniging. Op de vraag ‘wat is het geheim?’ antwoordde zij: “de winkeliers voeren een actief beleid om het centrum schoon te houden. We melden elkaar als er ergens vuil wordt gesignaleerd, zodat het kan worden opgeruimd. Ook levert de gemeente een belangrijke bijdrage. Twee medewerkers van de gemeente legen bijna dagelijks de afvalbakken en pikken afval van de grond.”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *