Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.270 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
19reacties

Gemeenten in Nederland hebben een taakstelling voor de huisvesting van statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Voor dit jaar bedroeg deze wettelijke verplichting voor de gemeente Helmond in totaal 63 personen. Omdat in 2019 nog een restant taakstelling van 11 personen open stond moest onze stad dit jaar in totaal 74 personen huisvesten. Dit is gelukt. Naar verwachting wordt de taakstelling zelfs met enkele personen overschreden. Het aantal extra gehuisveste personen wordt op de taakstelling 2021 in mindering gebracht.
Voor 2021 zal deze taakstelling aanzienlijk worden verhoogd als gevolg van het wegwerken van achterstanden bij de IND en een toename aan asielaanvragen. Voor de eerste helft van 2021 bedraagt de taakstelling 71 personen. Naar verwachting zal ook in de tweede helft van 2021 een dergelijk aantal worden opgelegd. Daarmee is sprake van een verdubbeling van het aantal personen ten opzichte van 2020. Dat en meer liet B&W weten in deze brief (pdf) aan de raadslieden.

19 reacties:

Donkere toekomst…..

Beantwoorden

het maakt mij niet uit ..dat die mensen hier komen wonen. alleen kan ik weer langer wachten op een andere woning .om dat hun voor gaan..niet op de wachtlijst hoeven te staan .op woonizie.nl dat vind ik niet eerlijk ..over 10 jaar heb ik nog geen ander huis ..

Beantwoorden

En ik sta al 7 jaar ingeschreven (voor niks dus) op wooniezie als huiszoekende, maar hun die krijgen er een in zijn handen geworpen en wat moeten ze ervoor doen? Helemaal niks

Beantwoorden

@Twanneman op donderdag 3 december 2020 om 12:47:

@edwin op donderdag 3 december 2020 om 12:50:

Er is een volledig legale manier om dit gebeuren te laten verdwijnen….
Volgend jaar gewoon massaal PVV of FVD stemmen !

En nee….ik ben geen racist o.i.d. , maar het zou voor de overheid de hoogste prioriteit moeten zijn eerst de armoede/woningnood onder de eigen bevolking op te lossen. Als dat opgelost is dan kunnen ze alsnog vluchtelingen e.d. voorzien…

Beantwoorden

Ook ik zeg natuurlijk ; stem PVV.
Niks mis mee.
Tegenstanders komen vaak niet verder dan schijtlollig doen over “grote blonde leider” maar ze slaan geen deuk in het juiste programma waar de PVV altijd voor staat. Het is niet slecht om voor je eigen bevolking/samenleving te kiezen.

Beantwoorden

Want we lezen niet “Helmond zorgt goed voor haar eigen burgers.”Helmond geeft mensen zonder woonruimte voorrang” “Helmond voldoet aan de norm voor haar kerntaak, burgers aan huisvesting helpen wanneer nodig”

Maar dit si natuurlijk EU beleid. Links drambeleid..Zonder meewerken krijg je nergens geld of subsidie voor.

Zo bouwt de EU aan “draagvlak” …de menig van burgers hebben ze schijt aan…als de bestuurders maar omgekocht zijn, loopt alle sop rolletjes.

Zo kan het rijk de media (npo nos) met een miljard omkopen en regelmatige bonussen. Dan doen ze braaf meepraten.

Zo kan je van gemeenten en provincies ook subsidie krijgen..moet je wel meedoen met diversiteit.

Kan iemand uitleggen wat hier “fair” aan is ?

Beantwoorden

@Andre op vrijdag 4 december 2020 om 12:02:

Like 👍

Beantwoorden

Nou mijn dochter met kind staat 3jaar ingeschreven en krijgt niks
Dus moet ze maar thuis blijven wonen
Belachelijk!!

Beantwoorden

Beste Nederlandse en Helmondse elite bestuurders.
Zoals jullie kunnen lezen ondervinden heel veel Helmonders, en Nederlanders, problemen met het gevoerde beleid van continu 65000 tot 100.000 asielinstromers per jaar in ons land.
Dat zijn geen racisten of nazi’s of islamofoben.
Dat zijn mensen die op hun beurt moeten wachten maar keihard worden overgeslagen, gediscrimineerd, achtergesteld.
U treft zoiets niet; u koopt woningen voor uw zoons en dochters , die na hun studies meteen met bovenmodale baantjes en bv schenkingen van een ton belastingvrij zich ook weer verheffen boven al deze sociale ellende.

Denkt u eens na?
Draagvlak ?

Beantwoorden

@Andre op zaterdag 5 december 2020 om 09:55:

Laten we op De weblog van Helmond niet het Nederlandse asielbeleid verder gaan bediscussiëren. Daar zijn andere platforms op het internet voor te vinden.

Beantwoorden

@Andre op donderdag 3 december 2020 om 22:17:

Netjes, Weblog. Deze discussie wordt weer kort door de bocht gekaapt door PVV-volk dat werkelijk denkt dat weinig huisvesting automatisch betekent dat asielzoekers direct terecht kunnen. Dezelfde mensen die dachten dat er 10.000 vluchtelingen in Christus Koning gigantische overlast zouden gaan veroorzaken een paar jaar geleden. Alles wat ze niet begrijpen altijd de schuld van ‘de buitenlanders’ is.
Ik doe niet ‘schijtlollig over “grote blonde leider”, beste André, maar probeer jou en je maatjes van de one-issue partij wat nuance aan te leren.
Zoals gewoonlijk gaat het niet verder dan het cassettebandje ‘links gedram’, ‘EU-politiek’, enz.

Beantwoorden

@job zo kaap jij ook de discussie door schijtlollig te doen over de overlast van Christus koning die er volgens jou niet niet was……
Zielig om dan feiten te gaan verdraaien met je 10000 vluchtelingen.

Beantwoorden

@weblog; deze discussie gaat toch over beleid van de gemeente…die worden door het rijk gedwongen om mee te doen.

@Job; ja hoor, daar is onze deugdvriend Job weer. Onbeargumenteerd roept hij negatieve dingen over mensen die een andere mening hebben. Dat mag dan weer wel.
Ook trekt hij voor zichzelf allerlei absurde conclusies met waanbeelden over PVV volk. Ja, die denken vast dat “doordat er geen woonruimte is, asielzoekers snel toegang krijgen. hoe dom ,wat een lariekoek.

Een woning kan maar 1 keer toegewezen worden; er is een tekort. Maar alle gelukszoekers hebben “toevallig” allemaal netjes hun woning gekregen.

Zorgt wel weer voor de zo gewenste doorstroming; op de woningmarkt in Azie en Afrika.

Beantwoorden

Heerlijk André, je leert bij! Ik lees nog net nier dat ik PVV’ers demoniseer. Er gloort hoop.

Beantwoorden

@Andre op zaterdag 5 december 2020 om 19:46:

De statushouders zijn niet de oorzaak van het woningtekort. Het is dan ook oneerlijk om hen de schuld in de schoenen te schuiven. Er wordt al decennia lang te weinig gebouwd. Dat gemeenten een plicht hebben om ze te huisvesten komt omdat dit botweg goedkoper is dan huisvesten in AZCs.

Gelukkig is er onlangs een regiodeal aangenomen waarbij ook Helmond vol inzet op het bouwen van meer huizen. Nu nog alles op alles zetten om dat ook voor elkaar te krijgen. Dan hoef jij niet meer boos te zijn op mensen die er niets aan kunnen doen.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op maandag 7 december 2020 om 13:42:

Goed dat je de moeite neemt om nog een keer uit te leggen dat je best een andere mening mag hebben, dit echt niet automatisch absurde conclusies zijn, maar dat je dan gewoon de feiten uitlegt en niet de borrelpraat zoals bij de PVV.

Beantwoorden

@Job op maandag 7 december 2020 om 19:25:

Ik moet bij dit soort discussies altijd denken aan die klassieke cartoon over het kapitalisme, waarbij je een volgevreten kerel met een hoge hoed op een berg koekjes ziet zitten, daarnaast een man met één koekje en een stereotype immigrant zonder koekje. En dat die volgevreten kerel dan roept: “Pas op, hij probeert je koekje te stelen!”

De werkelijkheid is altijd een stuk minder simpel dan dat, maar dat frame wordt maar al te vaak gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten. Je zou denken dat dat doorzichtige trucje op een gegeven moment minder doeltreffend zou moeten worden, maar de ene charlatan heeft de hielen nog niet gelicht of men rent alweer achter de volgende praatjesmaker aan.

Beantwoorden

Ja,als je gelukszoekers bent heb je toch een streepje voor. Ook word alles voor je betaald, huur, zorg, denk zelfs boodschappen want deze mensen hebben geen geld. Want ze hebben geen werk. Krijgen zelfs zakgeld. Nou dan hoeven ze toch niet tewerken. Wat is nou makkelijker. Als ze nou eigen mensen ook eens onderdak geven.

Beantwoorden

@michiel en @Job….lekker goedkoop tendentieus hoe je jullie reageren.

Vertel eens ; waar zeg ik dat het huizentekort komt DOOR asielzoekers oid?

Nee, dat zeggen jullie ineens, willen dat in de mond leggen.

Ik ageer slechts tegen het in mijn ogen slechte bestuur dat zichzelf op de borst klopt dat ze hebben voldaan aan een opdracht van boven, ultiem een opdracht van ongekozen EU elite, door genoeg huizen aan nieuwkomers te schenken.

Daar mekker ik om! Ik mekker niet over buitenlanders zelf; sterker, ik claim ook dat zulk beleid een aanzuigende werking heeft op de zielepieten. Heel de arme wereld weet inmiddels dat je in Nederland(en anderen) moeten wezen..dan is je kostje gekocht.

Als je afgewezen wordt, mag je opnieuw klagen en procederen…en ondanks dat je door rechters(hoe links wil je het?) bent uitgewezen, mag je toch blijven en krijg je gratis alles wat je hartje begeert.

Ja, het is jammer dat dit debat over de ruggen van de armsten der wereld gevoerd wordt; maar IK nodig hen dan ook niet uit, noch faciliteer ik mensensmokkel uit afrika en azie.

Helmond zou er goed aan doen pas nieuwkomers woningen te schenken wanneer er helemaal niemand meer op de wachtlijsten staat.

@michiel en @Job; pas al iemand al zijn vermogen weggeeft, en inkomen deelt, is iemand geloofwaardig als groenlinks of D66 politicus…doen ze dat niet, dan is het links lullen, rechts vullen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *