Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.296 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Helmond is genomineerd voor Nederlands ‘Beste Binnenstad 2015-2017’. In de categorie middelgrote binnensteden moeten we het daarbij opnemen tegen de andere 5 genomineerden: Almere, Gouda, Middelburg, Roermond en Uden.
Alle deelnemende steden bij deze tweejaarlijkse verkiezing zijn beoordeeld door een landelijke jury. Die is samengesteld uit onafhankelijke experts op diverse binnenstedelijke thema’s. Denk daarbij aan detailhandel, beleving, mobiliteit, leisure, cultuur, vastgoed, openbare ruimte, wonen, duurzaamheid, toekomstbestendigheid, marketing en binnenstadsmanagement. Op basis van objectieve prestatie-indicatoren en praktijkervaring kwam de jury tot deze 5 nominaties.
Ook de grote binnensteden doen in een aparte categorie mee aan deze verkiezing. Daar gaat de strijd tussen Dordrecht, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.
De genomineerden gaan deze maand middels een bidbook motiveren waarom zij de titel verdienen. Op basis daarvan kiest dezelfde jury volgende maand per categorie 2 finalisten. De winnaars worden 18 november tijdens een bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt.
De Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel. Alle facetten van de binnenstad worden daarbij onder de loep genomen. De ‘Beste Binnenstad’ springt er niet alleen uit op het vlak van parkeermogelijkheden of winkels, maar onderscheidt zich in de volle breedte van andere binnensteden. Denk hierbij aan de ruimtelijke kwaliteit, samenwerking, marketing/promotie en beleving. Zowel vanuit de optiek van de consument, het bedrijfsleven, bewoners en de bezoekers. Uitgangspunt is de ontwikkeling die een binnenstad binnen een periode van 2 jaar heeft doorgemaakt, aldus het organiserende Plat­form Binnenstadsmanagement.
In april werd bekend dat Helmond ook al genomineerd is voor City Marketing Trofee. Die wordt uitgereikt aan de beste citymarketing gemeente van het land.

14 reacties:

Hartstikke mooi! Nou wil ik niet al te kritisch zijn, maar het zegt ook veel over de rest van Nederland als onze half leegstaande binnenstad al genomineerd is. Of zou het nieuwe Havenpark het verschil maken? 😉

Beantwoorden

‘T is maar vanuit welk oogpunt je de binnenstad bekijkt.
Vanuit het rustige Brouwhuis, heb ik er geen las…. ehh… ziet het er vrij aardig uit ja.

Beantwoorden

Helmond zou de binnenstad veel aantrekkelijker en mooier kunnen maken middels verlichting. Met LED kunnen ze de stad letterlijk in de Spotlights zetten.
Het scheelt daarbij nog eens enorm in de energiekosten voor de gemeente.

Jammer dat niemand van het huidig bestadsbestuur dat ziet!!

Beantwoorden

Nu is zelfs de verlichting van de bloempotten op het Traverse uit, en krijgen ze het niet gemaakt.
Zet LED verlichting op de Watertoren en je hebt je eigen Helmondse Landmark welke je van ver af kunt zien!!!

Ik zou zeggen, laat studio Roosegaarde er naar kijken, die contacten liggen er toch al!

#gemistekans

Beantwoorden

”Zowel vanuit de optiek van de consument, het bedrijfsleven, bewoners en de bezoekers.”

Nou, deze bewoner is anders erg blij dat ze gaat verhuizen…….weg uit de binnenstad!

Beantwoorden

Mooie eer voor het centrummanagement en Marlene Drouen!

EINDHOVENs Dagblad heeft er ook een artikel over: http://www.ed.nl/regio/helmond/nominatie-helmond-beste-binnenstad-1.4978075 Met een foto van volgens mij EINDHOVEN, maar iig zeker geen Helmond!! Waarom zet het EINDHOVENs Dagblad er geen mooie foto van Helmond-centrum bij? Daar gaat het hele artikel toch over??? Er zijn foto’s zat van Helmond hoor. Slecht Kan ik me zo aan ergeren!! Gebeurt wel vaker, tellen wij niet mee in Helmond?? Daar ging het ook al in dit artikel over http://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/mijn-geld-is-te-goed-voor-deze-krant/
Omdat mijn reactie gisteravond bij het EINDHOVENs Dagblad weer een keer niet geplaatst werd, maar hier geplaatst, kan het ook nog met een bewijsplaatje. 🙂

Beantwoorden

@frutje, ja zeker doen LEDjes op onze watertoren dan landen de vliegtuigen niet meer op Welschap; maar op autoboulevard die is ook bijna leeg binnenkort. 🙂
Net als de binnenstad die is ook zo mooi door haar inmense wijdsheid en stilteplekken. Logisch dat ze je nomineren want de natuur tiert welig….

Gelukkig hebben ze die Roosegaarde buitenspel gezet, want zijn projecten mislukken al voor ze goed en wel zijn aangelegd !
Maar ja kunstenaarberoep is subsidietrekker en in het algemeen voor belastingbetaler een Tranentrekker.

Dus ga op zoek naar een vakkanjer van het ROC met electrotechnische achtergrond dan komt het licht vast wel in orde.

Beantwoorden

@kritikaster op zondag 7 juni 2015 om 15:48:

Je schrijft dat ze Roosegaarde buitenspel hebben gezet.
2 Vragen daarover: Wie is ze? En verwijs je daarbij naar dit project binnen het Smart Highway programma?

Beantwoorden

Het zou natuurlijk altijd leuk zijn wanneer de stad een prijs binnen haalt maar de beste binnenstad… dat lijkt me toch echt een brug te ver. De parkeertarieven zijn onredelijk voor wat je in het centrum aantreft, de bereikbaarheid is matig, het winkelaanbod is al jaren aan het verschralen en de leegstand groeit. Op andere facetten kan misschien wel beter gescoord worden maar als deze prijs binnengehaald wordt, zegt dit òf veel over die andere steden òf veel over de betrouwbaarheid van deze verkiezing.

Beantwoorden

Eerst maar eens zorgen dat onze stadstoezicht houders eens wat minder aan de koffie hangen en achter poepende hondjes aanlopen om vervolgens hun eigenaars in elkaar te rossen als ze de poep niet op ruimen.
En zich meer bezig houden met het binnenstadstuig in het gareel te houden. Zodat mensen met een veilig gevoel van de o zo prachtige binnenstad (KUCH) kunnen genieten.

Beantwoorden

Helmond uit de race voor Nederlands ‘Beste Binnenstad’
Naar ons nu pas is gebleken hoort Helmond niet bij de 2 finalisten in de categorie middelgrote binnensteden. Gouda en Roermond gaan strijden om de titel Nederlands ‘Beste Binnenstad 2015-2017’. Dat werd al op 16 juli na het juryberaad bekend gemaakt.

Gisteren kwamen we bij toeval een fanatieke weblog-lezer tegen. Naast lovende woorden, ook meteen kritiek. Het goede nieuws over Helmond melden jullie wel, maar het slechte vaak niet aldus de man.
Toen ons redactielid wat verbaasd keek, volgde meteen 2 voorbeelden. Het eerste voorbeeld bleek (na raadpleging via de mobiel) er wel degelijk op te staan. De ander inderdaad niet. “Zie je wel! Dat melden jullie dus niet” en daarbij peperde hij nog even fijntjes in dat het al een paar maanden bekend was. Dat wisten we niet, nergens iets van gelezen en niet goed opgelet, dank voor de tip, komt er morgen op zei ons redactielid. “Jaja, ik moet het nog zien” zei de weblog-lezer. Bij deze dus.
Dat hij dat nieuws er ook zelf had kunnen bijzetten, bleek niet zijn ding. “Ik kom om te lezen, niet om te typen.”

Beantwoorden

Als Helmond beste binnenstad zou zijn dan wil ik de rest van NL wel es zien hahaaaaaaa en uhhh woon er zelf

Beantwoorden

Hoeveel heeft dit grapje ons weer gekost centrummanagers?

Beantwoorden

Zonder Peter Tielemans als centrum-manager kom je ook niet in de finale.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *