Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Tijdens het 26ste ITS World Congress in Singapore kreeg de gemeente Helmond de ‘Local Goverment Award’. Gert Blom, strategisch adviseur mobiliteit van de gemeente, mocht de prijs een aantal uur geleden namens onze stad in ontvangst nemen.
Trots liet burgemeester Elly Blanksma zojuist weten dat we daarmee de beste gemeente van de wereld op het gebied van slimme mobiliteit en dat we daarmee een eervolle plek veroverde in de internationale ITS Hall of Fame. Het jaarlijkse ITS World Congress werd gisteren geopend en duurt tot en met vrijdag. Er worden in totaal zo’n 10 duizend afgevaardigden uit 80 landen verwacht. 

In de reacties hieronder staat een update.

7 reacties:

Gefeliciteerd #helmond

Beantwoorden

Dat is op de traverse toch echt niet te merken.

Beantwoorden

Proficiat allen

Beantwoorden

Update:
Zojuist mailde de gemeente onderstaande persbericht, foto’s en filmpje:

Helmond krijgt internationale award voor slimme mobiliteit
Vandaag ontving gemeente Helmond de ITS Local Government Award tijdens het ITS World congress in Singapore. Vooral omdat Helmond zich heeft ontwikkeld tot een living lab voor slimme mobiliteit met de Automotive Campus Helmond als de fysieke hotspot. Hiermee verovert Helmond – gevestigd in Europa’s toonaangevende innovatieve toptechnologieregio Brainport Eindhoven – een eervolle plek in de lijst van internationale koplopers op het gebied van slimme mobiliteit.
Jacob Bangsgaard van Ertico, mede organisator van het ITS World Congress in Singapore: “Dankzij een zeer praktische aanpak slaagt de stad erin de kloof tussen onderzoek en uitvoering te overbruggen, wat grote voordelen oplevert voor de gebruikers van ITS-technologieën. Helmond werkt daarbij nauw samen met onderzoeksinstituten en bedrijfsleven met een sterke drive om de ITS-technologieën in gebruik te nemen.”
Onder andere lokale transportbedrijven en brandweer gebruiken nu de geteste ITS-services in de dagelijkse bedrijfsvoering. Wethouder Antoinette Maas: “We mogen trots zijn op dit resultaat. Samen met de Automotive Campus en de regio zijn we internationaal van betekenis voor slimme en duurzame mobiliteit. Onze stad is letterlijk een ‘living lab’, we testen hier innovaties in de dagelijkse praktijk. Volgende stap is het betrekken van bewoners bij de uitdagende reis om technologieën in de praktijk om te zetten.”

Beantwoorden

@Stan Hagelaar op dinsdag 22 oktober 2019 om 09:53:

In het Helmondse openbaar vervoer ook niet.

Beantwoorden

Nu nog op mobiliteit voor mindervaliden die niet eens de stad kunnen bereiken door te scheve stoepen ????

Beantwoorden

Slimme mobiliteit, vallen stoplichten hier ook onder?? Laat me niet lachen on-be-grij-pe-lijk!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *