Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.254 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Onze stad telt duizenden mantelzorgers. Sommigen doen hier en daar een boodschap of een klusje in huis, voor de ander is het een dagtaak. Mantelzorgers verdienen het om gezien en ondersteund te worden vinden zowel de gemeente als Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van LEVgroep. Daarom brengt dit steunpunt speciaal voor Helmondse mantelzorgers een magazine uit. Dinsdagavond wordt het eerste exemplaar van het mantelzorgmagazine overhandigd aan de mantelzorgers die geïnterviewd zijn voor deze uitgave. Dat gebeurt in wijkhuis De Fonkel aan de Prins Karelstraat.
“Dit mantelzorgmagazine is er om extra aandacht te vragen voor mantelzorgers en waardering uit te spreken voor het werk dat zij verrichten. Zij verdienen het om gezien te worden. Verder willen we ze informeren. Er zijn tal van initiatieven die het werk van mantelzorgers kunnen verlichten. Van lotgenotencontacten en cafés tot vrijwilligers die af en toe bij kunnen springen.” Aan het woord is Lies van Houtem van het Steunpunt Mantelzorg. Zij zet zich sinds jaar en dag in om mantelzorgers te ondersteunen en is blij met het magazine. “Het is een mooie mix van inspirerende, persoonlijke verhalen met praktische tips die mantelzorgers écht verder kunnen helpen. Ik denk dat we heel tevreden mogen zijn met deze eerste editie.”

In de reacties staat een update.

3 reacties:

Digitaal is fijner

Beantwoorden

Het geld daarvoor had weer gebruikt kunnen worden om echt iets voor de mantelzorgers te doen in plaats dat weer in een blad te duwen wat weer bij het oud papier wordt gegooid.

Beantwoorden

Update:
Zoals aangekondigd werd gisteravond het eerste mantelzorgmagazine uitgereikt. Frank Kemme was erbij en maakte de onderstaande foto’s.
Vind je het net als Hennie de Gooijer fijner om dat magazine in de digitale versie door te bladeren: dat kan hier.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *