Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Nog voor de zomer wil Helmond Marketing verhuizen naar de tweede verdieping van de bibliotheek op de Watermolenwal.
“Wij zijn op zoek gegaan naar een centrale, herkenbare en openbare plek, waar ook ontmoetingen georganiseerd kunnen worden. De stadsbibliotheek biedt hiertoe veel mogelijkheden en vormt dus een prima match!” aldus Helmond Marketing. Op dit moment zit deze stichting op de eerste verdieping van het pand op de hoek van de Watermolenwal en de Markt. Dat is zo’n 200 meter van hun nieuwe locatie.
De bibliotheek moet bezuinigen en zoekt naar een oplossing in het vastgoed. Het delen van de tweede verdieping is een voorschot op deze bezuinigingsopdracht. In het kader van de opgelegde bezuinigingen kiest zij liever voor een verlaging van de huisvestingslasten dan voor pijnlijke inhoudelijke keuzes zoals in de collectie of de openingsuren.
De bibliotheek vindt dat zij een hoge huurprijs aan de gemeente moet betalen voor hun in 2010 geopende pand. De gemeente zou eens moeten kijken naar oplossingen zoals de afschrijftermijn, de restwaarde en een meer actuele marktwaarde van het pand, aldus de bieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *