8reacties

Wildparkeren bij Centraal Station aangepakt

Vanaf maandag is het op ons Centraal Station verboden om de fiets buiten de overdekte fietsenstalling of buiten de aangegeven parkeervakken te plaatsen. Verkeerd geparkeerde fietsen zullen worden verwijderd. De eigenaar kan zijn/haar fiets daarna tegen betaling van 25 euro ophalen bij de gemeentelijke werf. Dat liet de gemeente zojuist weten.

De vele fietsen die nu buiten de stalling staan, zorgen ervoor dat mensen en soms ook hulpdiensten er niet goed langs kunnen. De gemeente: “Parkeren van de fiets op de juiste plek zorgt ervoor dat het stationsgebied ordelijk, schoon en toegankelijk blijft. Om de parkeermogelijkheden te verruimen heeft de gemeente recentelijk parkeervakken en fietsenrekken aangebracht.”
Helmonders kunnen hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen in de overdekte NS fietsenstalling van station Helmond Centraal. Deze stalling ligt op loopafstand van de perrons en wordt op afstand beheerd. Er zijn stickers opgehangen om de weg naar de fietsenstalling duidelijker onder de aandacht te brengen. Behalve de overdekte NS fietsenstalling zijn er op het stationsplein ook omlijnde vlakken met rekken om de fiets tegen te zetten. Binnen deze vlakken kun mensen ook hun fiets parkeren. Dit staat aangegeven met borden.
Vanaf komende maandag verwijdert de gemeente dus alle fietsen die buiten de stalling en parkeervlakken staan. Er loopt die dag een speciaal promotieteam rond dat fietsers wijst op de parkeermogelijkheden. 
Peter Warmerdam maakte vorig jaar de bijgaande foto.