Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.557 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

De KNVB publiceerde vandaag de nieuwe categorie-indeling van de betaald voetbalclubs. Resultaat is dat Helmond Sport in categorie 2 blijft.
Een plaats in categorie 2 betekent dat de financiële huishouding van de club voldoende is, maar niet goed. Sinds april 2013 zit Helmond Sport in deze categorie. Daarvoor zat de club vanaf oktober 2010 in categorie 1. Dat betekent onder curatele van de voetbalbond. Clubs in die categorie moeten aan de hand van een plan van aanpak hun financiële positie herstellen en binnen 3 jaar in categorie 2 of categorie 3 (financiële huishouding is prima) staan. Lukt dat niet, dan wordt de licentie ingetrokken.
Doelstelling voor de KNVB van de categorisering van clubs is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

In de reacties staat een update.

2 reacties:

Update:
Op basis van de halfjaarcijfers 2016/2017 blijft Helmond Sport in categorie 2. In die financiele middencategorie zitten 21 van 33 betaald voetbalclubs zo maakte de KNVB gisteren bekend.
Dat betekent slecht nieuws voor 2 clubs die onder curatele van de voetbalbond van de voetbalbond blijven staan: Fortuna Sittard en de tegenstander over 27 uur in de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs, Roda JC dus.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *