Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.072 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Beerschot won gisteravond in Dender met 0-2. Maar die zege was niet het gespreksonderwerp na deze wedstrijd in de hoogste Belgische amateurliga. Aan het eind van die wedstrijd misdroegen zich een aantal Helmond Sport-supporters op de tribune. Mogelijk waren ook andere supporters daarbij betrokken. Vanwege deze relschoppers greep de politie in en werd de wedstrijd 5 minuten voor tijd enkele minuten stilgelegd. Dat melden diverse Belgische media, zie ook de beelden hieronder.
“Een grote schande voor elke echte FC-supporter dat buitenstaanders de club een slechte naam en boetes bezorgen” twitterde de thuisclub daarover onder andere. Tussen supporters van Helmond Sport en Dender bestaat een soort van vriendschap. Zij bezoeken elkaars wedstrijden af en toe, zoals gisteravond.

Zie de updates in de reacties.

9 reacties:

Update 1:
Supportersvereniging Helmond Sport (SVHS) laat via Facebook weten dat zij deze busreis niet georganiseerd heeft. De SVHS distantieert zich van deze hooligans die zeggen supporter te zijn van Helmond Sport, maar zich op deze manier zo misdragen dat zij er juist voor zorgen dat Helmond Sport een slechte reputatie krijgt.
SVSH: “Echte supporters zouden dat nooit doen! Dus schandalig gedrag dat nooit goed te praten is. Tevens horen wij dat er personen aanwezig waren die normaliter zelden of nooit bij Helmond Sport aanwezig zijn. Maar die deze wedstrijd gekozen hebben om te rellen. De echte supporters van Helmond Sport onderhouden nog steeds goede banden met Dender en zijn supporters en zij zullen nooit of te nimmer Dender of Helmond Sport benadelen. Wij hopen dan ook dat de relschoppers gepakt worden zodat echte supporters nog steeds wedstrijden van elkaar kunnen bezoeken. Want personen die niets met Helmond Sport of Dender van doen hebben mogen nooit de reden zijn dat de echte trouwe supporters van Dender en Helmond Sport hier de dupe van worden.”

Beantwoorden

Goed gesproken supportersvereniging! Sommige relschoppers hebben ze zo te pakken want die staan best duidelijk op deze video https://www.facebook.com/BeerschotWilrijkFanpageLive/videos

Beantwoorden

Jammer dat het zo moet. Vrijdag tegen Volendam was het nogal saai op de tribunes, maar deze passie is natuurlijk ook niet goed. Hopelijk weer een positieve sfeer thuis tegen jong PSV. #zekrijgenonzeclubnietkapot

Beantwoorden

voor dat zootje willen ze hier geld uitgeven aan een stadion

Beantwoorden

Hans leest niet goed. .sukkel

Beantwoorden

Die rellen in België zullen de tegenstanders en wethouders Stienen een extra argument tegen een nieuw stadion geven.

Beantwoorden

Het nieuws staat nu ook in de Telegraaf. Die mennekes gaan af.

Hooligans voor schut in België
http://www.telegraaf.nl/buitenland/26826131/__Hooligans_voor_schut_in_Belgie__.html

Beantwoorden

Update 2: statement van FCV Dender vandaag over gebeurtenissen zaterdag:

De club en iedereen die ermee begaan is, is compleet verbijsterd over wat er dit weekend gebeurd is in de thuismatch tegen KFCO Beerschot Wilrijk. Een geïsoleerde groep hooligan-toeristen die zich in de thuisvakken genesteld hadden, maar duidelijk geen FC-supporters waren, besloot om de bezoekende aanhang uit te dagen.
Eerst en vooral willen wij als club benadrukken dat wij dit soort hooliganisme en geweld niet tolereren en compleet veroordelen. De club zal dan ook volledig meewerken met de bevoegde instanties om zoveel mogelijk schuldigen te zoeken, te identificeren en te straffen. Naast mogelijke sancties van de voetbalcel zal de club ook intern bekijken of er extra maatregelen kunnen genomen worden.
Wij wensen ons daarnaast uiteraard ook te verontschuldigen. Aan alle aanwezigen, supporters, sympathisanten, … Maar ook aan alle sport- en voetballiefhebbers, want dit hoort absoluut niet thuis in de sport.
In het bijzonder moeten wij ook ons verontschuldigen aan de tegenpartij KFCO Beerschot Wilrijk. De club die telkens zo’n massa supporters op de been brengt en mee voor sfeer in het stadion zorgde, werd slachtoffer van zielige provocatie van deze groep hooligan-toeristen. Wij willen dus ook uitdrukkelijk de supporters van Beerschot bedanken om niet in te gaan op de provocaties. Hun respectvolle houding kon erger voorkomen.

Beantwoorden

Update 3: Statement zojuist van Helmond Sport:

Helmond Sport distantieert zich van ongeregeldheden.
Helmond Sport heeft met afgrijzen kennis genomen van de ongeregeldheden van afgelopen zaterdag bij de wedstrijd FCV Dender – KFCO Beerschot Wilrijk. We betreuren het dat hierbij beide teams en haar aanhang de dupe zijn geworden. Wij distantiëren ons van deze personen die zich Helmond Sport supporter durven te noemen en hierdoor de naam van Onze Club en onze prachtige supportersgroep in diskrediet brengen.
Inmiddels zijn er vanuit de club contacten gelegd om te kijken of en op welke manier er nog sancties kunnen worden opgelegd aan deze personen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *