Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.639 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Helmond Sport heeft de 21-jarige verdediger Kenny Teijsse aangetrokken. De speler wordt de laatste seizoenshelft gehuurd van FC Utrecht. “Kenny kan zowel linksback als linkshalf spelen”, vertelt Rein van Duijnhoven, technisch manager van Helmond Sport. “Daarnaast beschikt hij over duelkracht, is fysiek sterk en pikt ook nog doelpunten mee. We zijn blij dat hij hier het seizoen wil afmaken.”
“Helmond Sport was enthousiast over mij en heeft er vertrouwen in”, aldus Teijsse. “Ik ben op 2 ongunstige momenten, in de voorbereiding en winterstop geblesseerd geraakt, waardoor ik weinig bij FC Utrecht heb kunnen spelen. Ik ben blij dat ik nu deze kans krijg.”
Kenny Teijsse speelde slechts 1 keer in competitieverband voor FC Utrecht (tegen SC Cambuur). Tegen FC Differdange 03 uit Luxemburg, in de voorronde van de Europa League, speelde hij 90 minuten en leverde hij een assist.
De Jupiler League is geen vreemd terrein voor Teijsse. Vorig seizoen verhuurde FC Utrecht hem in de winterperiode aan FC Oss. Daar speelde hij 13 competitieduels, waarin hij 3 keer doel trof.
Teijsse heeft bij FC Utrecht nog een contract tot de zomer van 2015. Hierin is een optie opgenomen die hem mogelijk nog een jaar in Utrecht houdt.
Helmond Sport had vorig seizoen al gesprekken met FC Utrecht om de verdediger voor het seizoen 2013/2014 te huren. De club uit de Domstad wilde toen niet.
Vanaf maandag sluit Kenny Teijsse aan bij de selectie van Helmond Sport.

2 reacties:

Welkom Kenny!

Beantwoorden

Kenny Teijsse op huurbasis naar Sparta Rotterdam
Linkervleugelverdediger Kenny Teijsse draagt in de nieuwe jaargang het shirt van Sparta Rotterdam. De 21-jarige Amsterdammer wordt door FC Utrecht voor 1 seizoen verhuurd aan de Rotterdamse Jupiler League-club.
Teijsse werd in de jaargang 2012/2013 door FC Utrecht uitgeleend aan FC Oss en kwam dit jaar als huurling uit voor Helmond Sport. Deze overgang naar Rotterdam is goed voor zijn ontwikkeling, zo stelt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Het is algemeen bekend dat de Jupiler League een ontwikkelingscompetitie is bij uitstek”, zo vertelt hij. “Als jonge speler kun je in die competitie ervaring opdoen en jezelf verbeteren. Dat heeft Kenny al gedaan in Oss en Helmond. Nu, in Rotterdam, kan hij een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling en ervaren wat het is om te spelen om de bovenste plaatsen.”
Kenny Teijsse zal vanmiddag aansluiten bij de Sparta-selectie die om 17.00 uur de voorbereiding start op sportcomplex Vreelust.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *