Buiten is het 19 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 97.647 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

De gemeente Helmond was vandaag de gastheer van het Internationaal Fietscongres. Dat congres, met zo’n 300 gasten uit de hele wereld (aldus de gemeente), werd gehouden in Theater Speelhuis.
2 Ambtenaren van de gemeente Enschede gingen gisterenochtend op de fiets naar dit congres om op ludieke wijze te benadrukken dat Enschede de titel Fietsstad 2014 moet krijgen. De nationale Fietsersbond nomineerde hen met 4 andere steden voor die titel..
Onder de aanwezigen was ook minister Melanie Schultz (Infrastructuur). Zij kwam vertellen dat ze wil dat gemeenten opschieten met het verbeteren van de veiligheid van fietspaden. Samen met 6 andere burgemeester is onze burgemeester Elly Blanksma lid van de landelijke ambassadeursgroep Lokale Aanpak Veilig Fietsen. Deze groep adviseert de minister onder andere bij het project Modelaanpak Veilig Fietsen van het ministerie.
Pressvisuals.com maakte onderstaande foto waarbij de minister aan het stuur mocht zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *