Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.269 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Vorige week woensdag gingen zo’n 50 ouderen samen naar de film in De Cacaofabriek en 12 ouderen bezochten een tentoonstelling in Museum Helmond. Na afloop werd hen een lunch aangeboden in De Cacaofabriek. Deze activiteit was georganiseerd in de week #tegeneenzaamheid door de stichting Meedoen samen met de Helmondse ouderenbonden en Lang Leve Cultuur. Aan de leden van de ouderenbonden was gevraagd om iemand mee te nemen. Iemand die vaak alleen is of er niet snel op uit gaat om wat voor reden dan ook. Om samen te genieten van een gezellig dagje uit.
“Mijn kinderen wonen allemaal ver weg dus ik ben vaak alleen. Mijn buurvrouw van 4 deuren verderop heeft gevraagd of ik mee wilde. Ik heb genoten vandaag en ben dankbaar dat dit wordt georganiseerd” aldus 1 van de bezoekers.
Lang Leve Cultuur is een initiatief van Kunstkwartier, Het Speelhuis, Museum Helmond, De Cacaofabriek en de bieb. Die 5 grote cultuurinstellingen bieden ouderen sinds dit jaar een gezamenlijk cultureel programma aan.

1 reactie:

Een prachtig initiatief. Mooi dat we in Helmond laten zien dat kunst en cultuur toegevoegde waarde heeft voor iedereen en we niet mee blèren dat dit ‘een linkse hobby is’… Lang Leve Cultuur!
Compliment voor de betrokken instanties!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *