Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.090 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Helmond zoekt een stadskunstenaar die het stokje van Thomas Pieters voor de jaren 2019 en 2020 overneemt. “Hij of zij gaat dan 2 jaar lang samen met inwoners, organisaties, scholen en bedrijven, nog meer kleur en plezier aan de stad geven,” zo meldt het persbericht van de gemeente. 
De stadskunstenaar realiseert in deze 2 jaar minimaal 1 groot artistiek project, een kunstwerk/kunstproject in het kader van het Lucas Gassel jaar, diverse kleine events en is aanwezig bij belangrijke culturele gebeurtenissen in de stad. Het beschikbare budget is 20.000 euro all-in over 2 jaar. Dat is inclusief honorarium, materiaalkosten en eventuele organisatiekosten. Mogelijk kan er voor een bijzonder project extra subsidie worden aangevraagd of fondsen worden aangeschreven.
De belangrijkste selectiecriteria zijn: verbondenheid met onze stad, artistieke kwaliteit, publieksbereik en verbindingen kunnen leggen met en in de stad en haar inwoners. Daarnaast is deze professional (deels) werkzaam in de culturele sector. Dat kan van alles zijn: film, muziek, vormgeving, hiphop, foto, theater, community art, mode, illustratie, taal en dergelijke. Hij/zij heeft een positieve instelling, zoekt de Helmonder op en is zichtbaar in de stad. De stadskunstenaar is afkomstig uit en/of woont in Helmond en/of heeft een sterke en aantoonbare band met de stad. Tenslotte moet deze persoon zelfstandig kunnen handelen en aandacht genereren voor kunst en cultuur.
Denk jij dat je een goede stadskunstenaar van Helmond kunt zijn? Stuur dan vóór zaterdag 10 november een email of brief met motivatie (waarbij je ingaat op hiervoor genoemde punten) en je cv naar: [email protected] of Postbus 950, 5700 AZ Helmond, t.a.v. Commissie Stadskunstenaar / Y. Feenstra.
De selectiecommissie bestaat uit onder andere de wethouder Cultuur, directeur Cacaofabriek / Speelhuis, voorzitter Adviesraad Cultuur en een leerling van een Helmondse middelbare school. Het is de bedoeling dat de commissie voor 15 december beslist wie deze functie mag vervullen.

3 reacties:

Stop het geld maar in andre.dingen

Beantwoorden

Wat mij betreft laten we Thomas Pieters nog een jaar langer stadskunstenaar zijn! Die doet het perfect en hij had maar een jaar de tijd en dat was te kort zei hij.

Beantwoorden

Ook cultuurwethouder Antoinette Maas doet een oproep:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *