Buiten is het 36 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.294 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Gisteravond rond 23.00 uur heeft de politie een auto aangehouden na een lange achtervolging. De bestuurder, een 21-jarige Helmonder, en 2 bijrijders zijn aangehouden.
De auto viel voor het eerst op door zijn hoge snelheid door een onopvallende politie-eenheid op de A28 ter hoogte van Zwolle. Uit de systemen van de RDW bleek dat de eigenaar van de auto een bekende is van justitie in het kader van inbraken. Met een snelheid van ongeveer 140 km per uur waar 100 km is toegestaan ging de auto richting Apeldoorn. Ter hoogte van Heerde sloot ook een videoauto van de politie aan. De bestuurder pleegde diverse verkeersovertredingen waaronder met hoge snelheid over de vluchtstrook rijden. Bij de afslag Vaassen/Apeldoorn-Noord nam de hij op het allerlaatste moment de afslag. Aan het einde van de afrit negeerde de Helmonder een stopteken en maakte een U-bocht om de snelweg weer op te gaan. Er volgden nog meer verkeersovertredingen zoals met hoge snelheid rechts inhalen en het negeren van een rood kruis. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden bij de achtervolging betrokken.
Bij de afslag Schaarsbergen was rookontwikkeling zichtbaar vanuit het voertuig. Ook daar, zo meldt de politie, nam hij weer op het laatste moment de afrit om daar de berm in te sturen. De videoauto reed de auto aan de linkerzijde klem, zodat de bestuurder niet kon ontsnappen. De politie maakt proces verbaal op voor de bestuurder voor zijn gevaarlijke rijgedrag. De bijrijders zijn aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. 1 Van de bijrijders, een 21 jarige-man uit Duurstede, had nog een gevangenisstraf van 120 dagen open staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *