Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.057 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Een 21-jarige man uit Helmond is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van 16 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij veroorzaakte onder invloed van alcohol een verkeersongeval waarbij 1 van zijn vrienden ernstig gewond raakte.
De verdachte was in september vorig jaar op een feestje in Helmond. Rond middernacht stapte hij met 2 vrienden in de auto om naar huis te gaan. De verdachte verloor in een bocht op de Venuslaan in Helmond de macht over het stuur en botste frontaal op een boom. De vriend op de achterbank liep daarbij 2 gebroken nekwervels op.
Volgens de rechtbank reed de verdachte zeer onvoorzichtig en onoplettend. Hij had gedronken, reed te hard voor de situatie ter plaatse en minderde bij het naderen van de bocht onvoldoende snelheid.
De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij onder invloed van alcohol reed en hiermee een groot gevaar voor zichzelf en voor anderen veroorzaakte. Anderzijds weegt mee dat het delict gezien moet worden als een eenmalige misstap. De man toonde oprecht berouw en ziet de ernst van het door hem aangedane leed in. Bovendien is hij ook zelf lichamelijk getroffen door de gevolgen van het delict. Ook gaat hij gebukt onder een aanhoudend schuldgevoel naar het slachtoffer waarmee hij nog steeds goed bevriend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *